JCI actualiseert en verfijnt regelmatig de standaarden: het blijft elke keer een uitdaging om aan de strenge eisen van het label te beantwoorden. Bij het bezoek van 2016 keek men specifiek naar de kwaliteitscultuur op de werkvloer, zowel bij medische als niet-medische diensten.

In vergelijking met de vorige edities spraken de auditors meer met patiënten. Het JCI-label bevestigt dat UZ Leuven ononderbroken zijn focus richt op kwalitatieve patiëntenzorg. Prof. dr. Marc Decramer, gedelegeerd bestuurder van UZ Leuven: "De JCI-auditors vonden het ook opmerkelijk dat onze medewerkers het accreditatiebezoek niet als een controle zagen, maar als een gelegenheid om te laten zien hoe groot hun beroepstrots en inzet is. We mogen terecht fier zijn."

JCI actualiseert en verfijnt regelmatig de standaarden: het blijft elke keer een uitdaging om aan de strenge eisen van het label te beantwoorden. Bij het bezoek van 2016 keek men specifiek naar de kwaliteitscultuur op de werkvloer, zowel bij medische als niet-medische diensten. In vergelijking met de vorige edities spraken de auditors meer met patiënten. Het JCI-label bevestigt dat UZ Leuven ononderbroken zijn focus richt op kwalitatieve patiëntenzorg. Prof. dr. Marc Decramer, gedelegeerd bestuurder van UZ Leuven: "De JCI-auditors vonden het ook opmerkelijk dat onze medewerkers het accreditatiebezoek niet als een controle zagen, maar als een gelegenheid om te laten zien hoe groot hun beroepstrots en inzet is. We mogen terecht fier zijn."