Het Nederlandse dagblad De Stentor kloeg de situatie eerder deze week aan. In de Gerleziekenhuizen - met vestigingen in Apeldoorn en Zutphen -, Isala in Zwolle en Meppel en de Flevolandse ziekenhuizen van de MC Groep is er een chronisch tekort aan artsen en verpleegkundigen. "In een jaar tijd verdubbelde het aantal vacatures voor medisch personeel tot 2200", schrijft de krant.

De malaise in de ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen die vorige zomer begon, blijft duren. Geplande operaties worden uitgesteld. Operaties aan gewrichten, kaak en plastische chirurgie worden op de lange baan geschoven om plaats te maken voor acute zorg en kankerbehandelingen. Hét grote probleem van de Gelreziekenhuizen zijn specialistische verpleegkundigen zoals operatieassistenten en anesthesiemedewerkers. De wil om hen aan te werven is groot, maar het personeel is er gewoon niet. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen kent het probleem en ziet ook hoe niet-acute operaties - zoals deze tegen ouderdomsziekten - gewoonweg worden uitgesteld.

Het Nederlandse dagblad De Stentor kloeg de situatie eerder deze week aan. In de Gerleziekenhuizen - met vestigingen in Apeldoorn en Zutphen -, Isala in Zwolle en Meppel en de Flevolandse ziekenhuizen van de MC Groep is er een chronisch tekort aan artsen en verpleegkundigen. "In een jaar tijd verdubbelde het aantal vacatures voor medisch personeel tot 2200", schrijft de krant.De malaise in de ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen die vorige zomer begon, blijft duren. Geplande operaties worden uitgesteld. Operaties aan gewrichten, kaak en plastische chirurgie worden op de lange baan geschoven om plaats te maken voor acute zorg en kankerbehandelingen. Hét grote probleem van de Gelreziekenhuizen zijn specialistische verpleegkundigen zoals operatieassistenten en anesthesiemedewerkers. De wil om hen aan te werven is groot, maar het personeel is er gewoon niet. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen kent het probleem en ziet ook hoe niet-acute operaties - zoals deze tegen ouderdomsziekten - gewoonweg worden uitgesteld.