Basis van het initiatief is dat patiënten en ouders die met dringende vragen zitten voor hun specialist nu wel kunnen bellen of een nieuwe afspraak maken, maar dat beide oplossingen voor de patiënt en zijn familie erg frustrerend zijn.

Woordvoerder Elma Gortworst: ,,Nu kun je via het beveiligde online patiëntendossier je vragen stellen. Dan krijg je binnen een of twee dagen antwoord van de behandelaar. Dat geeft zowel de patiënt als de specialist de mogelijkheid rustig na te denken over de vragen en de antwoorden."

,,Via dit e-consult is het ook mogelijk vragen te stellen over medicijngebruik, gezondheidsadviezen, klachten die zijn teruggekomen of vragen over de uitslagen van een onderzoek."

Het is de bedoeling dat dit e-consult uitgerold wordt over alle poliklinische afdelingen.

Basis van het initiatief is dat patiënten en ouders die met dringende vragen zitten voor hun specialist nu wel kunnen bellen of een nieuwe afspraak maken, maar dat beide oplossingen voor de patiënt en zijn familie erg frustrerend zijn. Woordvoerder Elma Gortworst: ,,Nu kun je via het beveiligde online patiëntendossier je vragen stellen. Dan krijg je binnen een of twee dagen antwoord van de behandelaar. Dat geeft zowel de patiënt als de specialist de mogelijkheid rustig na te denken over de vragen en de antwoorden.",,Via dit e-consult is het ook mogelijk vragen te stellen over medicijngebruik, gezondheidsadviezen, klachten die zijn teruggekomen of vragen over de uitslagen van een onderzoek."Het is de bedoeling dat dit e-consult uitgerold wordt over alle poliklinische afdelingen.