Het nieuwe spel Pokémon Go rukt nog sneller dan een virale infectie op, ook in ons land. Twee weken geleden had niemand ervan gehoord, nu moet je opletten of je rijdt een zoekende speler van zijn sokken. Voor diegenen die nog altijd niet weten waarover het gaat... Via een app op de smartphone kun je een van de beruchte en beroemde Pokémon-figuurtjes in de reële situatie waarin je je bevindt, op je smartphone zien en swipend 'vangen'. Kwestie is zoveel mogelijk figuurtjes te detecteren en op te slaan. De figuurtjes bevinden zich overal, ook op spoorwegen, snelwegen en... ziekenhuizen. Er waren al incidenten, onder meer in het Holocaust Museum van Washington en op diverse kerkhoven.

Sinds deze week is de jacht ook in België geopend. Ook hier worden problemen verwacht. Zo zouden de Pokémons in ziekenhuizen en rusthuizen te vinden zijn. Het bedrijf rond Pokémon Go - Nintendo - schermt ermee dat de trofeeën alleen in publiek toegankelijke plaatsen te vinden zijn.

Het nieuwe spel Pokémon Go rukt nog sneller dan een virale infectie op, ook in ons land. Twee weken geleden had niemand ervan gehoord, nu moet je opletten of je rijdt een zoekende speler van zijn sokken. Voor diegenen die nog altijd niet weten waarover het gaat... Via een app op de smartphone kun je een van de beruchte en beroemde Pokémon-figuurtjes in de reële situatie waarin je je bevindt, op je smartphone zien en swipend 'vangen'. Kwestie is zoveel mogelijk figuurtjes te detecteren en op te slaan. De figuurtjes bevinden zich overal, ook op spoorwegen, snelwegen en... ziekenhuizen. Er waren al incidenten, onder meer in het Holocaust Museum van Washington en op diverse kerkhoven. Sinds deze week is de jacht ook in België geopend. Ook hier worden problemen verwacht. Zo zouden de Pokémons in ziekenhuizen en rusthuizen te vinden zijn. Het bedrijf rond Pokémon Go - Nintendo - schermt ermee dat de trofeeën alleen in publiek toegankelijke plaatsen te vinden zijn.