Zora kan leerrijke spelletjes met de kinderen spelen terwijl ze op de dokter wachten", vertellen Fabrice Goffen en Tommy Deblieck, zaakvoerders van Zora Bots. "Ze wordt nooit moe en zal de kinderen helpen en motiveren tot ze zich beter voelen. Ze kan ook zingen en dansen op vrolijke muziek."

Volgens de directeur van het verpleegkundig departement, Jan Foubert, is de nieuwe vrijwilliger een heuse aanwinst voor het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola: "Spelenderwijze zal de robot uitgerust met Zora software vreugde brengen in het leven van de jonge patiëntjes. De robot beschikt over een aantal vaardigheden en technieken om hen op te vrolijken. Zora zal deel uitmaken van ons verpleegkundig team en een grote hulp voor hun gaan betekenen in de toekomst. Na een trainingsperiode zouden we Zora meer taken willen toevertrouwen. Wij zijn UPS zeer dankbaar voor het schenken van deze 'nieuwe fantastische vrijwilliger'."

De samenwerking tussen UPS en het Brussels Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola startte in 2016. "Vorig jaar leverden vrijwilligers bij UPS heel wat inspanningen om mee geld in te zamelen voor pediatrisch medisch onderzoek. En onlangs heeft een volledige afdeling van UPS zich ingezet om kinderen die in het ziekenhuis verbleven een leuke dag te bezorgen", vertelt Karl Haberkorn, Managing Director UPS Belgium.

Zora is de eerste en vaakst ingezette zorgoplossing die ingebouwd is in de NOA robot van Softbank Robotics. Ze heeft een menselijke vorm (57 cm) en 25 graden bewegingsvrijheid. Dankzij de radar en de talloze sensoren in haar hoofd, handen en voeten, heeft ze steeds een perfect beeld van haar omgeving. Vier richtbare microfoons en luidsprekers stellen de robot in staat om op een natuurlijke manier naar mensen te luisteren en met hen te praten.

Zora kan leerrijke spelletjes met de kinderen spelen terwijl ze op de dokter wachten", vertellen Fabrice Goffen en Tommy Deblieck, zaakvoerders van Zora Bots. "Ze wordt nooit moe en zal de kinderen helpen en motiveren tot ze zich beter voelen. Ze kan ook zingen en dansen op vrolijke muziek."Volgens de directeur van het verpleegkundig departement, Jan Foubert, is de nieuwe vrijwilliger een heuse aanwinst voor het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola: "Spelenderwijze zal de robot uitgerust met Zora software vreugde brengen in het leven van de jonge patiëntjes. De robot beschikt over een aantal vaardigheden en technieken om hen op te vrolijken. Zora zal deel uitmaken van ons verpleegkundig team en een grote hulp voor hun gaan betekenen in de toekomst. Na een trainingsperiode zouden we Zora meer taken willen toevertrouwen. Wij zijn UPS zeer dankbaar voor het schenken van deze 'nieuwe fantastische vrijwilliger'." De samenwerking tussen UPS en het Brussels Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola startte in 2016. "Vorig jaar leverden vrijwilligers bij UPS heel wat inspanningen om mee geld in te zamelen voor pediatrisch medisch onderzoek. En onlangs heeft een volledige afdeling van UPS zich ingezet om kinderen die in het ziekenhuis verbleven een leuke dag te bezorgen", vertelt Karl Haberkorn, Managing Director UPS Belgium.Zora is de eerste en vaakst ingezette zorgoplossing die ingebouwd is in de NOA robot van Softbank Robotics. Ze heeft een menselijke vorm (57 cm) en 25 graden bewegingsvrijheid. Dankzij de radar en de talloze sensoren in haar hoofd, handen en voeten, heeft ze steeds een perfect beeld van haar omgeving. Vier richtbare microfoons en luidsprekers stellen de robot in staat om op een natuurlijke manier naar mensen te luisteren en met hen te praten.