De burgermeester spreekt - met mondmasker maar verstaanbaar - mede-inwoners van Kortrijk toe terwijl hij voor het ziekenhuis staat. "De mensen hier hebben er alles aan gedaan om wie ziek was er weer bovenop te helpen. Het personeel is wat moe, maar staat opnieuw klaar om u bij te staan. U kan hen helpen door ervoor te zorgen dat noch u noch uw naasten hier belanden", klinkt het.

Vervolgens zetten een aantal zorgverleners - een ambulancier, ziekenhuishygiënist, spoedarts, kinesist, ... - vanuit de invalshoek "als u wil vermijden dat..." nog eens de hygiëne- en social distancing-maatregelen op een rij.

"Als je niet wil dat wij de enigen zijn die je te zien krijgt, volg dan alle maatregelen en wees voorzichtig", sluiten twee verpleegkundigen het filmpje af.

De burgermeester spreekt - met mondmasker maar verstaanbaar - mede-inwoners van Kortrijk toe terwijl hij voor het ziekenhuis staat. "De mensen hier hebben er alles aan gedaan om wie ziek was er weer bovenop te helpen. Het personeel is wat moe, maar staat opnieuw klaar om u bij te staan. U kan hen helpen door ervoor te zorgen dat noch u noch uw naasten hier belanden", klinkt het.Vervolgens zetten een aantal zorgverleners - een ambulancier, ziekenhuishygiënist, spoedarts, kinesist, ... - vanuit de invalshoek "als u wil vermijden dat..." nog eens de hygiëne- en social distancing-maatregelen op een rij. "Als je niet wil dat wij de enigen zijn die je te zien krijgt, volg dan alle maatregelen en wees voorzichtig", sluiten twee verpleegkundigen het filmpje af.