Het gaat vooral om de softwareoplossingen voor ziekenhuizen. Die vormen nu een vijfde van de groepsomzet en zowat de helft van de HealthCare-divisie. "Het vergroten van de zelfstandigheid van de HealthCare IT-activiteiten zou een natuurlijke volgende stap zijn in de voortdurende transformatie van de groep", stelt Agfa. De tak zou zich nog meer kunnen focussen op de grote en aantrekkelijke markten waarin ze al actief is, luidt het.

Agfa Graphics, Agfa Specialty Products en de Imaging-activiteiten van Agfa HealthCare blijven dan over. Die zouden in de nieuwe structuur ook beter gepositioneerd zijn om groei, rendabiliteit en nieuwe kansen na te streven.

Het gaat vooral om de softwareoplossingen voor ziekenhuizen. Die vormen nu een vijfde van de groepsomzet en zowat de helft van de HealthCare-divisie. "Het vergroten van de zelfstandigheid van de HealthCare IT-activiteiten zou een natuurlijke volgende stap zijn in de voortdurende transformatie van de groep", stelt Agfa. De tak zou zich nog meer kunnen focussen op de grote en aantrekkelijke markten waarin ze al actief is, luidt het.Agfa Graphics, Agfa Specialty Products en de Imaging-activiteiten van Agfa HealthCare blijven dan over. Die zouden in de nieuwe structuur ook beter gepositioneerd zijn om groei, rendabiliteit en nieuwe kansen na te streven.