Minder ligdagen, meer thuisverzorging. Het is het motto van minister Maggie De Block. Een motto die Tess Debast uit Horebeke, samen met drie studiegenoten, snel heeft opgepikt. "Zieke kinderen moeten vaak lang in het ziekenhuis blijven", zo verduidelijkte Tess het initiatief. "Thuisverzorging is niet evident omdat pediatrie een specifieke tak van de verpleegkunde is. Omgaan met kinderen is, ook voor de verpleegkundige anders, veel speelser. Wij gaan exclusief thuisverzorging voor kinderen organiseren."

Het viertal is nog niet afgestudeerd, dat is pas op 1 juli. Maar nu al weten ze dat ze in september in de regio Gent van start gaan. Het geld van Qmusic moet de startkosten wat helpen dekken.

Minder ligdagen, meer thuisverzorging. Het is het motto van minister Maggie De Block. Een motto die Tess Debast uit Horebeke, samen met drie studiegenoten, snel heeft opgepikt. "Zieke kinderen moeten vaak lang in het ziekenhuis blijven", zo verduidelijkte Tess het initiatief. "Thuisverzorging is niet evident omdat pediatrie een specifieke tak van de verpleegkunde is. Omgaan met kinderen is, ook voor de verpleegkundige anders, veel speelser. Wij gaan exclusief thuisverzorging voor kinderen organiseren."Het viertal is nog niet afgestudeerd, dat is pas op 1 juli. Maar nu al weten ze dat ze in september in de regio Gent van start gaan. Het geld van Qmusic moet de startkosten wat helpen dekken.