Sinds het verdwijnen van de ambulancepost van de Civiele Bescherming in Brasschaat, was de regio Brecht een blinde vlek. Mensen die daar dringend een ziekenwagen nodig hadden, moest onverantwoord lang wachten. Op vraag van de FOD Volksgezondheid is er nu een vooruitgeschoven post geopend van het Brasschaatse AZ Klina. Daardoor staat permanent een ambulance op de campus De Mick.

Door de bestaffing van die ziekenwagen zijn zes professionele ambulanciers voorzien die aangevuld worden met vrijwilligers van het Rode Kruis en het Vlaamse Kruis.

Sinds het verdwijnen van de ambulancepost van de Civiele Bescherming in Brasschaat, was de regio Brecht een blinde vlek. Mensen die daar dringend een ziekenwagen nodig hadden, moest onverantwoord lang wachten. Op vraag van de FOD Volksgezondheid is er nu een vooruitgeschoven post geopend van het Brasschaatse AZ Klina. Daardoor staat permanent een ambulance op de campus De Mick.Door de bestaffing van die ziekenwagen zijn zes professionele ambulanciers voorzien die aangevuld worden met vrijwilligers van het Rode Kruis en het Vlaamse Kruis.