Het is duidelijk dat de meeste patiënten niet begrijpen waarom ze soms lang moeten wachten op de diensten spoedgevallen van de ziekenhuizen. Er is veel onbegrip en soms werkt dit (verbale) agressie tegenover artsen en verpleegkundigen in de hand. Naast andere redenen wordt dit ingegeven door een gebrek aan kennis. Doorgaans heeft men immers geen weet van het triagesysteem dat spoedgevallen hanteert. Een helder animatiefilmpje geeft tekst en uitleg.

Groepsaankoop

Het filmpje https://www.cast-animation.com/groepsaankoop werd gemaakt door Cast, een Antwerps bedrijf. De manier waarop spoedgevallendiensten patiënten triëren, is niet altijd hetzelfde. Het filmpje is echter wel zodanig gemaakt dat het voor alle ziekenhuizen bruikbaar is. En doordat het een groepsaankoop betreft kon men de kosten drukken.

Het filmpje is nu te zien op de websites of in de wachtruimtes van volgende ziekenhuizen:AZ Alma Eeklo, AZ Damiaan Oostende, AZ Glorieux Ronse, AZ Groeninge Kortrijk, AZ Herentals, AZ Maria Middelares Gent, AZ Rivierenland, AZ Sint-Lucas Gent, AZ Sint-Vincentius Deinze, AZ Zeno Knokke-Heist, H.Hartziekenhuis Mol, Imeldaziekenhuis Bonheiden, Jan Yperman Ziekenhuis Ieper, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, O.L.V. Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove en het ziekenhuis van Geel.

Het is duidelijk dat de meeste patiënten niet begrijpen waarom ze soms lang moeten wachten op de diensten spoedgevallen van de ziekenhuizen. Er is veel onbegrip en soms werkt dit (verbale) agressie tegenover artsen en verpleegkundigen in de hand. Naast andere redenen wordt dit ingegeven door een gebrek aan kennis. Doorgaans heeft men immers geen weet van het triagesysteem dat spoedgevallen hanteert. Een helder animatiefilmpje geeft tekst en uitleg.Het filmpje https://www.cast-animation.com/groepsaankoop werd gemaakt door Cast, een Antwerps bedrijf. De manier waarop spoedgevallendiensten patiënten triëren, is niet altijd hetzelfde. Het filmpje is echter wel zodanig gemaakt dat het voor alle ziekenhuizen bruikbaar is. En doordat het een groepsaankoop betreft kon men de kosten drukken.Het filmpje is nu te zien op de websites of in de wachtruimtes van volgende ziekenhuizen:AZ Alma Eeklo, AZ Damiaan Oostende, AZ Glorieux Ronse, AZ Groeninge Kortrijk, AZ Herentals, AZ Maria Middelares Gent, AZ Rivierenland, AZ Sint-Lucas Gent, AZ Sint-Vincentius Deinze, AZ Zeno Knokke-Heist, H.Hartziekenhuis Mol, Imeldaziekenhuis Bonheiden, Jan Yperman Ziekenhuis Ieper, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, O.L.V. Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove en het ziekenhuis van Geel.