Maandagavond, net voor een belangrijke vergadering over de financiële situatie van de intercommunale, kregen alle aanwezigen een mail waarin de intercommunale wordt beschuldigd van illegale praktijken bij openbare aanbestedingen.

Dr. Philippe Lejeune, arts en algemeen directeur van de ziekenhuizen die verbonden zijn met het ISPPC - maar ook burgemeester, werd vooral geviseerd. De anonieme zender stelde in de mail dat de directeur belangrijke voordelen zou hebben genoten. Zo zou het personeel van het ISPPC zijn opgevorderd voor het eetfestijn naar aanleiding van het Bal van de Burgemeester.

Het is niet de eerste keer dat Lejeune in een slecht daglicht wordt geplaatst. Het feit dat hij het burgemeesterschap cumuleert met zijn functie als ziekenhuisdirecteur en dat hij het maximaal inkomen als directeur van ISPPC overschrijdt... door zich niet te laten uitbetalen als werknemer van het ISPPC, maar als arts in een bvba.

Door onze collega's van le Journal du Médecin gecontacteerd, reageert Lejeune kort en duidelijk op de beschuldigigen. "Wat de beschuldigingen betreft over de openbare aanbestedingen - wat trouwens niet mijn domein is - denk ik dat alles zeer correct is verlopen en volgens het marktgebeuren, op dezelfde manier waarop andere ziekenhuizen dat ook doen. Dit gezegd zijnde, lijkt het me evident dat men, bij enig vermoeden, alles opnieuw gaat verifiëren. er mag op ons, als intercommunale, op dat gebied niets aan te merken zijn.

Als burgemeester van Merbres-le-Château wil hij ook op die beschuldigingen aan zijn persoonlijk adres terugkomen. "Wat me erg stoort, is de woede", stelt de intensivist. "De maat is bijna vol. Als het niet over het salaris gaat dat ik verdien, dan stelt men de rechtsmatigheid van mijn contract in vraag. En als het dat niet is, dan gaat het over mijn profitariaat in de intercommunale of het feit dat ik maaltijden op zijn kosten organiseer...."

Dr. Lejeune weerlegt stuk voor stuk alle beschuldigingen. Wel geeft hij toe dat hij voor het bereiden van de maaltijden van het Bal van de Burgemeester de industriële apparatuur van de intercommunale heeft gebruikt, maar dat hij daarvoor wel externe mensen heeft ingehuurd.

Bij de sluiting van het stedelijk ziekenhuis, zou er materiaal bij hem zijn beland. De burgemeester ontkent dat. Nadat alles verdeeld was over andere ziekenhuizen en zelfs het Rode Kruis, is er wel nog restmateriaal naar het OCMW van zijn gemeente.

Over de reden waarom hij nu zo aangevallen wordt, heeft hij het raden. De komende verkiezingen en het hele ziekenhuis-netwerkverhaal zou er wel voor iets tussen kunnen zitten, denkt hij.

Maandagavond, net voor een belangrijke vergadering over de financiële situatie van de intercommunale, kregen alle aanwezigen een mail waarin de intercommunale wordt beschuldigd van illegale praktijken bij openbare aanbestedingen.Dr. Philippe Lejeune, arts en algemeen directeur van de ziekenhuizen die verbonden zijn met het ISPPC - maar ook burgemeester, werd vooral geviseerd. De anonieme zender stelde in de mail dat de directeur belangrijke voordelen zou hebben genoten. Zo zou het personeel van het ISPPC zijn opgevorderd voor het eetfestijn naar aanleiding van het Bal van de Burgemeester.Het is niet de eerste keer dat Lejeune in een slecht daglicht wordt geplaatst. Het feit dat hij het burgemeesterschap cumuleert met zijn functie als ziekenhuisdirecteur en dat hij het maximaal inkomen als directeur van ISPPC overschrijdt... door zich niet te laten uitbetalen als werknemer van het ISPPC, maar als arts in een bvba.Door onze collega's van le Journal du Médecin gecontacteerd, reageert Lejeune kort en duidelijk op de beschuldigigen. "Wat de beschuldigingen betreft over de openbare aanbestedingen - wat trouwens niet mijn domein is - denk ik dat alles zeer correct is verlopen en volgens het marktgebeuren, op dezelfde manier waarop andere ziekenhuizen dat ook doen. Dit gezegd zijnde, lijkt het me evident dat men, bij enig vermoeden, alles opnieuw gaat verifiëren. er mag op ons, als intercommunale, op dat gebied niets aan te merken zijn.Als burgemeester van Merbres-le-Château wil hij ook op die beschuldigingen aan zijn persoonlijk adres terugkomen. "Wat me erg stoort, is de woede", stelt de intensivist. "De maat is bijna vol. Als het niet over het salaris gaat dat ik verdien, dan stelt men de rechtsmatigheid van mijn contract in vraag. En als het dat niet is, dan gaat het over mijn profitariaat in de intercommunale of het feit dat ik maaltijden op zijn kosten organiseer...."Dr. Lejeune weerlegt stuk voor stuk alle beschuldigingen. Wel geeft hij toe dat hij voor het bereiden van de maaltijden van het Bal van de Burgemeester de industriële apparatuur van de intercommunale heeft gebruikt, maar dat hij daarvoor wel externe mensen heeft ingehuurd. Bij de sluiting van het stedelijk ziekenhuis, zou er materiaal bij hem zijn beland. De burgemeester ontkent dat. Nadat alles verdeeld was over andere ziekenhuizen en zelfs het Rode Kruis, is er wel nog restmateriaal naar het OCMW van zijn gemeente. Over de reden waarom hij nu zo aangevallen wordt, heeft hij het raden. De komende verkiezingen en het hele ziekenhuis-netwerkverhaal zou er wel voor iets tussen kunnen zitten, denkt hij.