In een persbericht beschrijft het ziekenhuis de incidenten. Telkens moest de politie ingeschakeld worden.

Het ergste voorval vond afgelopen zaterdag plaats. Een spoedverpleegkundige met meer dan 35 jaar dienst werd in de rug aangevallen door een patiënt. De patiënt duwde de verpleegkundige op de grond en begon vervolgens op het hoofd en lichaam van die laatste te schoppen. De patiënt dreigde de verpleegkundige ook te steken met een schaar die uit zijn schort was gevallen, maar een andere patiënt bracht de aanvaller tot bedaren.

De politie kwam ter plaatse en stelde een proces-verbaal op. De verpleegkundige is enkele dagen werkonbekwaam. De dag nadien, zondag, moesten verpleegkundigen optreden toen een patiënt een collega in een wurggreep hield.

Het ziekenhuis blijft niet bij de pakken zitten. "We zaten al samen met de verantwoordelijken van onze spoedgevallendienst om een actieplan op te stellen en uit te rollen", zegt verpleegkundig en paramedisch directeur Annabell Verhaegen.

"Dit moet stoppen, dit is niet te tolereren: al onze hulpverleners, die dag en nacht klaar staan, moeten respect krijgen en op een veilige manier hun werk kunnen doen", besluit ze.

In een persbericht beschrijft het ziekenhuis de incidenten. Telkens moest de politie ingeschakeld worden.Het ergste voorval vond afgelopen zaterdag plaats. Een spoedverpleegkundige met meer dan 35 jaar dienst werd in de rug aangevallen door een patiënt. De patiënt duwde de verpleegkundige op de grond en begon vervolgens op het hoofd en lichaam van die laatste te schoppen. De patiënt dreigde de verpleegkundige ook te steken met een schaar die uit zijn schort was gevallen, maar een andere patiënt bracht de aanvaller tot bedaren. De politie kwam ter plaatse en stelde een proces-verbaal op. De verpleegkundige is enkele dagen werkonbekwaam. De dag nadien, zondag, moesten verpleegkundigen optreden toen een patiënt een collega in een wurggreep hield. Het ziekenhuis blijft niet bij de pakken zitten. "We zaten al samen met de verantwoordelijken van onze spoedgevallendienst om een actieplan op te stellen en uit te rollen", zegt verpleegkundig en paramedisch directeur Annabell Verhaegen. "Dit moet stoppen, dit is niet te tolereren: al onze hulpverleners, die dag en nacht klaar staan, moeten respect krijgen en op een veilige manier hun werk kunnen doen", besluit ze.