De basis van ZORG werd gelegd in 2018 en kwam in 2021 in een stroomversnelling met de aanstelling van Stefaan Blomme als overkoepelend algemeen directeur. De naam ZORG werd gekozen omdat zowel de eerste letter van Zottegem als die van Ronse erin vervat zitten. Blomme: "We willen met ZORG een duurzame samenwerking realiseren om kwalitatieve, toegankelijke, betaalbare en geïntegreerde zorg te verlenen in de referentieregio Vlaamse Ardennen. De oprichting van de vzw ZORG vormt een nieuwe, belangrijke mijlpaal in dit integratieproces."

Geïntegreerde zorg

ZORG wil een volwaardig geïntegreerde zorg aanbieden in de regio Vlaamse Ardennen. De groep AZ Sint-Elisabeth en de groep Werken Glorieux bestaan naast de beide ziekenhuizen ook uit woon- en zorgcentra, kinderdagverblijven, dienstenchequeondernemingen en assistentiewoningen. Op korte termijn hoopt ZORG ook op deze domeinen verder te integreren, indien mogelijk samen met andere regionale zorgactoren.

Blik op de toekomst

Met ZORG willen de bestuursorganen, de medische raden, de ondernemingsraden, de directies, de artsen en de medewerkers van het AZ Sint-Elisabeth en Werken Glorieux proactief inspelen op de ingrijpende veranderingen in het zorglandschap. Deze samenwerking kadert in het E17-ziekenhuisnetwerk.

De basis van ZORG werd gelegd in 2018 en kwam in 2021 in een stroomversnelling met de aanstelling van Stefaan Blomme als overkoepelend algemeen directeur. De naam ZORG werd gekozen omdat zowel de eerste letter van Zottegem als die van Ronse erin vervat zitten. Blomme: "We willen met ZORG een duurzame samenwerking realiseren om kwalitatieve, toegankelijke, betaalbare en geïntegreerde zorg te verlenen in de referentieregio Vlaamse Ardennen. De oprichting van de vzw ZORG vormt een nieuwe, belangrijke mijlpaal in dit integratieproces." Geïntegreerde zorgZORG wil een volwaardig geïntegreerde zorg aanbieden in de regio Vlaamse Ardennen. De groep AZ Sint-Elisabeth en de groep Werken Glorieux bestaan naast de beide ziekenhuizen ook uit woon- en zorgcentra, kinderdagverblijven, dienstenchequeondernemingen en assistentiewoningen. Op korte termijn hoopt ZORG ook op deze domeinen verder te integreren, indien mogelijk samen met andere regionale zorgactoren. Blik op de toekomstMet ZORG willen de bestuursorganen, de medische raden, de ondernemingsraden, de directies, de artsen en de medewerkers van het AZ Sint-Elisabeth en Werken Glorieux proactief inspelen op de ingrijpende veranderingen in het zorglandschap. Deze samenwerking kadert in het E17-ziekenhuisnetwerk.