Na aanmelding volgen bezoekers en patiënten van het Hasseltse ziekenhuis vandaag een systeem van kleurcodes en pijlen om tot hun bestemming te geraken. Maar dat loopt soms wel eens fout. Daarom ging de instelling op zoek naar een oplossing die ervoor zorgt dat mensen feilloos de weg vinden binnen de ziekenhuismuren.

Enter het Limburgse Blooloc dat met yooBee een app voor smartphone ontwikkelde die het mogelijk maakt om zeer nauwkeurig te navigeren binnen gebouwen.

Navigatiesystemen zoals TomTom, Google Maps of Waze werken met satellietsignalen. Blooloc vervangt de satellietsignalen door een Bluetooth-verbinding. Om de zeven tot tien meter wordt een Bluetooth-antenne geplaatst.

In september start een proefproject. De functie zal worden geïntegreerd in de smartphone-app van het ziekenhuis.

Voor BlooLoc is het de eerste opdracht in een Belgische zorginstelling.

Na aanmelding volgen bezoekers en patiënten van het Hasseltse ziekenhuis vandaag een systeem van kleurcodes en pijlen om tot hun bestemming te geraken. Maar dat loopt soms wel eens fout. Daarom ging de instelling op zoek naar een oplossing die ervoor zorgt dat mensen feilloos de weg vinden binnen de ziekenhuismuren.Enter het Limburgse Blooloc dat met yooBee een app voor smartphone ontwikkelde die het mogelijk maakt om zeer nauwkeurig te navigeren binnen gebouwen.Navigatiesystemen zoals TomTom, Google Maps of Waze werken met satellietsignalen. Blooloc vervangt de satellietsignalen door een Bluetooth-verbinding. Om de zeven tot tien meter wordt een Bluetooth-antenne geplaatst.In september start een proefproject. De functie zal worden geïntegreerd in de smartphone-app van het ziekenhuis.Voor BlooLoc is het de eerste opdracht in een Belgische zorginstelling.