Professor Himpens volgt als voorzitter van het ziekenhuis in Sint-Truiden meester Luc Jenné op. Die had na acht jaar de maximale termijn bereikt om voorzitter te kunnen blijven. Mr. Luc Jenné blijft nog voorzitter van de Raad van Bestuur tot het verstrijken van zijn mandaat en nadien van de Algemene Vergadering van Sint-Trudo.

Bernard Himpens is sinds 2014 bestuurder van het Sint-Trudo Ziekenhuis. Van 2011 tot 2014 was hij er hoofdarts. Hij is deeltijds gewoon hoogleraar aan de KU Leuven.

"Het is voor mij een mooie kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan binnen het evoluerend ziekenhuislandschap. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om vanuit mijn nieuwe rol aan de slag te gaan in Sint-Trudo Ziekenhuis", zegt de oud-decaan van de Leuvense geneeskundefaculteit.

"Ik ben ervan overtuigd dat we vanuit de ambitie en sterktes van het ziekenhuis mooie projecten kunnen opzetten, en dat met onze partners binnen het ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg."

Professor Himpens volgt als voorzitter van het ziekenhuis in Sint-Truiden meester Luc Jenné op. Die had na acht jaar de maximale termijn bereikt om voorzitter te kunnen blijven. Mr. Luc Jenné blijft nog voorzitter van de Raad van Bestuur tot het verstrijken van zijn mandaat en nadien van de Algemene Vergadering van Sint-Trudo.Bernard Himpens is sinds 2014 bestuurder van het Sint-Trudo Ziekenhuis. Van 2011 tot 2014 was hij er hoofdarts. Hij is deeltijds gewoon hoogleraar aan de KU Leuven. "Het is voor mij een mooie kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan binnen het evoluerend ziekenhuislandschap. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om vanuit mijn nieuwe rol aan de slag te gaan in Sint-Trudo Ziekenhuis", zegt de oud-decaan van de Leuvense geneeskundefaculteit. "Ik ben ervan overtuigd dat we vanuit de ambitie en sterktes van het ziekenhuis mooie projecten kunnen opzetten, en dat met onze partners binnen het ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg."