Niet elke patiënt verblijft in een eenpersoonskamer en als kankerpatiënt heb je geen zin om elk gesprek met de kamergenoot te delen. In de borstlounge hebben ze voldoende privacy om ongestoord met experts te praten over amputatie, littekens, pruiken of seksualiteit.

ZNA Middelheim is, na Sint-Augustinus en het UZA, het derde ziekenhuis in Antwerpen dat een borstlounge heeft ingericht. De sponsor van dit initiatief was echter in alle ziekenhuizen de American Women's Club Antwerp. "We vinden het belangrijk om een huiselijke plek te creëren voor de patiënten", zegt voorzitster Carol Brazle, die zelf ook twee keer behandeld is voor borstkanker, in de Gazet van Antwerpen. "We maken ook kussens in de vorm van een hart die de patiënten kunnen gebruiken om na een operatie de druk te verlichten in de oksel. Tegelijk is het een morele steun, een hart onder de riem. We krijgen daar heel warme reacties op. Laatst vroeg een dochter van een patiënte die het niet gered had of ze het kussen mocht houden als aandenken aan haar moeder. Dat zijn aangrijpende momenten."

De borstlounge is er niet alleen voor de patiënten, maar ook voor hun partner en zelfs voor de kinderen.

Niet elke patiënt verblijft in een eenpersoonskamer en als kankerpatiënt heb je geen zin om elk gesprek met de kamergenoot te delen. In de borstlounge hebben ze voldoende privacy om ongestoord met experts te praten over amputatie, littekens, pruiken of seksualiteit.ZNA Middelheim is, na Sint-Augustinus en het UZA, het derde ziekenhuis in Antwerpen dat een borstlounge heeft ingericht. De sponsor van dit initiatief was echter in alle ziekenhuizen de American Women's Club Antwerp. "We vinden het belangrijk om een huiselijke plek te creëren voor de patiënten", zegt voorzitster Carol Brazle, die zelf ook twee keer behandeld is voor borstkanker, in de Gazet van Antwerpen. "We maken ook kussens in de vorm van een hart die de patiënten kunnen gebruiken om na een operatie de druk te verlichten in de oksel. Tegelijk is het een morele steun, een hart onder de riem. We krijgen daar heel warme reacties op. Laatst vroeg een dochter van een patiënte die het niet gered had of ze het kussen mocht houden als aandenken aan haar moeder. Dat zijn aangrijpende momenten."De borstlounge is er niet alleen voor de patiënten, maar ook voor hun partner en zelfs voor de kinderen.