Dr. Bruno Holthof staat sinds 2004 aan het hoofd van de Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA. Die groep ontstond na de verzelfstandiging van de zwaar verlieslatende OCMW-ziekenhuizen. Holthof voerde er een herstructurering door en liet ZNA uitgroeien tot een sterke en gezonde organisatie met een van de beste zorgsystemen in Europa.

Holthof heeft een diploma geneeskunde en behaalde een MBA aan de Harvard Business School en een PhD in Health Economics aan de KULeuven. Voordat hij directeur werd bij ZNA, had hij een internationale carrière bij management-adviesbureau McKinsey&Company en was hij kort bestuurder bij UZ Leuven.

Medische cluster uitbouwen

In Oxford zal dr. Holthof niet aan crisismanagement moeten doen. Oxford University Hospitals wil een medische cluster uitbouwen tussen de verschillende partners als de National Health Service en een aantal private partners. "Mijn taak zal eruit bestaan de activiteiten te doen groeien", aldus Holthof. "Dat betreft zowel de zorgverlening als de opleiding en het wetenschappelijk onderzoek. Ik moet hier de organisatie niet gezond maken, wel verder uitbouwen."

Voor een Vlaming is deze functie aan de wereldtop heel prestigieus. Een headhunter nam contact met hem waarna hij een hele selectieprocedure doorliep, waaronder verschillende interviews met de stakeholders.

Koploper

Oxford Universitary hospitals loopt voorop in digitalisering, robotica en behandelingen op maat van de patiënt. Het heeft innovatieve technologie in huis die een hele doorbraak betekent voor de gezondheidszorg.

De Engelse gezondheidszorg kampt net als de Nederlandse met moeilijke toegangstijden. De lange wachttijden genereren vaak medisch toerisme naar ons land. "Dat zal inderdaad een van de zaken zijn waaraan ik nog moet werken", besluit dr. Holthof.

Dr. Bruno Holthof staat sinds 2004 aan het hoofd van de Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA. Die groep ontstond na de verzelfstandiging van de zwaar verlieslatende OCMW-ziekenhuizen. Holthof voerde er een herstructurering door en liet ZNA uitgroeien tot een sterke en gezonde organisatie met een van de beste zorgsystemen in Europa.Holthof heeft een diploma geneeskunde en behaalde een MBA aan de Harvard Business School en een PhD in Health Economics aan de KULeuven. Voordat hij directeur werd bij ZNA, had hij een internationale carrière bij management-adviesbureau McKinsey&Company en was hij kort bestuurder bij UZ Leuven. Medische cluster uitbouwen In Oxford zal dr. Holthof niet aan crisismanagement moeten doen. Oxford University Hospitals wil een medische cluster uitbouwen tussen de verschillende partners als de National Health Service en een aantal private partners. "Mijn taak zal eruit bestaan de activiteiten te doen groeien", aldus Holthof. "Dat betreft zowel de zorgverlening als de opleiding en het wetenschappelijk onderzoek. Ik moet hier de organisatie niet gezond maken, wel verder uitbouwen."Voor een Vlaming is deze functie aan de wereldtop heel prestigieus. Een headhunter nam contact met hem waarna hij een hele selectieprocedure doorliep, waaronder verschillende interviews met de stakeholders. Koploper Oxford Universitary hospitals loopt voorop in digitalisering, robotica en behandelingen op maat van de patiënt. Het heeft innovatieve technologie in huis die een hele doorbraak betekent voor de gezondheidszorg.De Engelse gezondheidszorg kampt net als de Nederlandse met moeilijke toegangstijden. De lange wachttijden genereren vaak medisch toerisme naar ons land. "Dat zal inderdaad een van de zaken zijn waaraan ik nog moet werken", besluit dr. Holthof.