Op maandag 12 maart gaat de week van start met de eerstelijnszorg, op dinsdag organiseren we samen met in4care het innovatiefestival voor zorg en welzijn, op woensdag slaan we de handen in elkaar met de hogescholen en Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer, op donderdag nemen we tijd voor kinderopvang, op vrijdag zetten we mantelzorg in the picture en op zaterdag geven we massaal bloed in de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen. Als kers op de taart toont de sector zich op zondag 18 maart tijdens de opendeurdag.

Innovatiefestival

Tijdens Week van de Zorg werken Dag van de Zorg en In4care samen om een innovatiefestival te organiseren op Corda Campus, een innovatieve bedrijvensite in Hasselt. Tijdens het innovatiefestival gaan ze samen op zoek naar concrete antwoorden voor problemen en vraagstukken die zich vandaag op de werkvloer stellen. Samen, dat wil zeggen met zorgprofessionals, beleidsmakers, kennisinstellingen, zorggebruikers, studenten, maar evengoed architecten en ingenieurs. Op deze manier hopen ze te komen tot innovatieve, of eerder disruptieve, oplossingen.

Zorgverhaal van het jaar

Voor de derde keer op rij organiseren Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg in samenwerking met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KU Leuven het 'Zorgverhaal van het jaar'. De winnaar van het 'Zorgverhaal van het jaar' wordt op 13 maart 2018 bekend gemaakt tijdens het Innovatiefestival van Dag van de Zorg en ontvangt een geldprijs van 10.000 euro om het project verder uit te bouwen. Vanaf januari kan er ook gestemd worden voor de publieksprijs.

Op maandag 12 maart gaat de week van start met de eerstelijnszorg, op dinsdag organiseren we samen met in4care het innovatiefestival voor zorg en welzijn, op woensdag slaan we de handen in elkaar met de hogescholen en Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer, op donderdag nemen we tijd voor kinderopvang, op vrijdag zetten we mantelzorg in the picture en op zaterdag geven we massaal bloed in de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen. Als kers op de taart toont de sector zich op zondag 18 maart tijdens de opendeurdag. InnovatiefestivalTijdens Week van de Zorg werken Dag van de Zorg en In4care samen om een innovatiefestival te organiseren op Corda Campus, een innovatieve bedrijvensite in Hasselt. Tijdens het innovatiefestival gaan ze samen op zoek naar concrete antwoorden voor problemen en vraagstukken die zich vandaag op de werkvloer stellen. Samen, dat wil zeggen met zorgprofessionals, beleidsmakers, kennisinstellingen, zorggebruikers, studenten, maar evengoed architecten en ingenieurs. Op deze manier hopen ze te komen tot innovatieve, of eerder disruptieve, oplossingen. Zorgverhaal van het jaarVoor de derde keer op rij organiseren Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg in samenwerking met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KU Leuven het 'Zorgverhaal van het jaar'. De winnaar van het 'Zorgverhaal van het jaar' wordt op 13 maart 2018 bekend gemaakt tijdens het Innovatiefestival van Dag van de Zorg en ontvangt een geldprijs van 10.000 euro om het project verder uit te bouwen. Vanaf januari kan er ook gestemd worden voor de publieksprijs.