Het 'Refrigerated Vaccine Transport Vehicle' (RVTV) werd voorgesteld tijdens een persconferentie in de Luxemburgse fabriek van B Medical systems, in aanwezigheid van de Luxemburgse ministers van Economie, Volksgezondheid, Samenwerking en Humanitaire Hulp. De Toyota 4X4 is uitgerust met een grote koelkast (396L) waarin farmaceutische en gezondheidsproducten kunnen worden bewaard in een temperatuurbereik van +2°C tot +8°C. "Met zijn vermogen om over ruwe wegen te rijden, is de RVTV in staat om een betrouwbare omgeving te handhaven tot aan het laatste punt in de koudeketen", zegt B Medical Systems, een bedrijf dat gespecialiseerd is in medische koelsystemen. "Dankzij de modulaire rekken van de RTVT kunnen vaccins veilig worden vervoerd, zonder dat de flesjes breken. Er kunnen ook niet-vaccinvoorwerpen (zoals spuiten) en benodigdheden in worden vervoerd, die ofwel in het voertuig, achter de bestuurders- en passagiersstoel, of op het dak van het voertuig kunnen worden opgeslagen."

De 4X4, die tropische temperaturen tot 43 graden aankan, is uitgerust met extra ingebouwde accu's die 16 uur autonomie bieden. Het voertuig werd ontworpen om de WHO, UNICEF en het Rode Kruis te helpen bij de opslag en het vervoer van vaccins, geneesmiddelen, plasma en bloed naar afgelegen plaatsen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Gestegen vraag

Sinds het begin van de pandemie draaide de fabriek van B Medical Systems op volle toeren om containers van verschillende afmetingen te maken voor het vervoer van covid-19-vaccins naar het buitenland. Het Luxemburgse bedrijf, gevestigd in Hosingen, heeft zijn bedrijfsruimte in zes maanden tijd met 4.500 m2 uitgebreid om te voldoen aan de vragen van Covax en verschillende Ngo's en regeringen. De Luxemburgse minister van Economie, Franz Fayot, feliciteerde CEO Luc Provost met de snelle ontwikkeling van haar fabriek en haar aanpassingsvermogen.

Het bedrijf werd in 1979 opgericht toen de WHO Electrolux benaderde om een oplossing te bieden voor het veilig opslaan en vervoeren van vaccins over de hele wereld. Zo'n honderd verschillende producten - van snelvriezers tot transportkisten, herkenbaar aan hun blauwe kleur - worden ter plaatse vervaardigd en naar 135 landen verzonden. Wereldwijd zijn al 400.000 producten geïnstalleerd in onderzoeks- en transfusiecentra, universiteiten, ziekenhuizen en Ngo's (Bill and Melinda Gates Foundation, AZG, enz.). Deze producten, die gecertificeerd zijn door de EU MDR, de USA FDA en de WHO PQS, worden hoofdzakelijk gebruikt om de koudeketen voor vaccins, medische koeling en bloedbeheer te verzekeren. Om aan de wereldwijde vraag te voldoen, opende B Medical Systems dit jaar een nieuwe fabriek in Mundra, India.

Het 'Refrigerated Vaccine Transport Vehicle' (RVTV) werd voorgesteld tijdens een persconferentie in de Luxemburgse fabriek van B Medical systems, in aanwezigheid van de Luxemburgse ministers van Economie, Volksgezondheid, Samenwerking en Humanitaire Hulp. De Toyota 4X4 is uitgerust met een grote koelkast (396L) waarin farmaceutische en gezondheidsproducten kunnen worden bewaard in een temperatuurbereik van +2°C tot +8°C. "Met zijn vermogen om over ruwe wegen te rijden, is de RVTV in staat om een betrouwbare omgeving te handhaven tot aan het laatste punt in de koudeketen", zegt B Medical Systems, een bedrijf dat gespecialiseerd is in medische koelsystemen. "Dankzij de modulaire rekken van de RTVT kunnen vaccins veilig worden vervoerd, zonder dat de flesjes breken. Er kunnen ook niet-vaccinvoorwerpen (zoals spuiten) en benodigdheden in worden vervoerd, die ofwel in het voertuig, achter de bestuurders- en passagiersstoel, of op het dak van het voertuig kunnen worden opgeslagen."De 4X4, die tropische temperaturen tot 43 graden aankan, is uitgerust met extra ingebouwde accu's die 16 uur autonomie bieden. Het voertuig werd ontworpen om de WHO, UNICEF en het Rode Kruis te helpen bij de opslag en het vervoer van vaccins, geneesmiddelen, plasma en bloed naar afgelegen plaatsen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.Sinds het begin van de pandemie draaide de fabriek van B Medical Systems op volle toeren om containers van verschillende afmetingen te maken voor het vervoer van covid-19-vaccins naar het buitenland. Het Luxemburgse bedrijf, gevestigd in Hosingen, heeft zijn bedrijfsruimte in zes maanden tijd met 4.500 m2 uitgebreid om te voldoen aan de vragen van Covax en verschillende Ngo's en regeringen. De Luxemburgse minister van Economie, Franz Fayot, feliciteerde CEO Luc Provost met de snelle ontwikkeling van haar fabriek en haar aanpassingsvermogen. Het bedrijf werd in 1979 opgericht toen de WHO Electrolux benaderde om een oplossing te bieden voor het veilig opslaan en vervoeren van vaccins over de hele wereld. Zo'n honderd verschillende producten - van snelvriezers tot transportkisten, herkenbaar aan hun blauwe kleur - worden ter plaatse vervaardigd en naar 135 landen verzonden. Wereldwijd zijn al 400.000 producten geïnstalleerd in onderzoeks- en transfusiecentra, universiteiten, ziekenhuizen en Ngo's (Bill and Melinda Gates Foundation, AZG, enz.). Deze producten, die gecertificeerd zijn door de EU MDR, de USA FDA en de WHO PQS, worden hoofdzakelijk gebruikt om de koudeketen voor vaccins, medische koeling en bloedbeheer te verzekeren. Om aan de wereldwijde vraag te voldoen, opende B Medical Systems dit jaar een nieuwe fabriek in Mundra, India.