In aanloop naar een ziekenhuisopname stellen patiënten zich dikwijls de vraag wat het verblijf en de behandeling in het ziekenhuis hen zullen kosten. Dat zij recht hebben op die informatie, ligt voor de hand - dat is niet voor niets ingeschreven in de Wet Patiëntenrechten. De dagelijkse praktijk toont echter dat het voor ziekenhuizen niet evident is om hier met hun patiënten duidelijk over te communiceren. Reden genoeg voor koepelorganisatie Zorgnet Vlaanderen om een studiedag te organiseren over dit onderwerp.

Op 9 september ontvangt Zorgnet Vlaanderen directieleden, medewerkers van opname- en onthaaldiensten, ombudspersonen, communicatieverantwoordelijken, facturatieverantwoordelijken... van algemene ziekenhuizen om hen handvaten aan te reiken waarmee ze dit aspect van patiëntencommunicatie op punt kunnen stellen. Behalve tips stelt de koepelorganisatie ook good practices voor, wijst ze de valkuilen aan, enzovoort.
Wie meer wil weten over deze studiedag, vindt hieronder alvast alle praktische informatie terug. Het volledige programma is hier te bekijken.

In aanloop naar een ziekenhuisopname stellen patiënten zich dikwijls de vraag wat het verblijf en de behandeling in het ziekenhuis hen zullen kosten. Dat zij recht hebben op die informatie, ligt voor de hand - dat is niet voor niets ingeschreven in de Wet Patiëntenrechten. De dagelijkse praktijk toont echter dat het voor ziekenhuizen niet evident is om hier met hun patiënten duidelijk over te communiceren. Reden genoeg voor koepelorganisatie Zorgnet Vlaanderen om een studiedag te organiseren over dit onderwerp. Op 9 september ontvangt Zorgnet Vlaanderen directieleden, medewerkers van opname- en onthaaldiensten, ombudspersonen, communicatieverantwoordelijken, facturatieverantwoordelijken... van algemene ziekenhuizen om hen handvaten aan te reiken waarmee ze dit aspect van patiëntencommunicatie op punt kunnen stellen. Behalve tips stelt de koepelorganisatie ook good practices voor, wijst ze de valkuilen aan, enzovoort. Wie meer wil weten over deze studiedag, vindt hieronder alvast alle praktische informatie terug. Het volledige programma is hier te bekijken.