Het initiatief heeft als doel een warme thuis te geven aan gezinnen waarvan een kind in het ziekenhuis verblijft, zodat ouders die ver van het ziekenhuis wonen elke dag en zelfs meerdere keren per dag aan het ziekbed van hun kind kunnen staan.

Het zieke kind moet soms weken- tot maandenlang in het ziekenhuis blijven, en de medische voorzieningen bieden geen oplossingen die aangepast zijn aan het gezinsleven. Om bij elkaar te zijn, hebben gezinnen nood aan een warme plek, waar ze zich thuis kunnen voelen. Daarom heeft vzw Ronald McDonald Kinderfonds voor die gezinnen een huis ontworpen met gezellige leefruimtes.

Gezinnen op moeilijke momenten begeleiden

"Ons engagement voor de kinderen in het ziekenhuis sluit volledig aan bij de missie van de vzw Ronald McDonald Kinderfonds, vooral met dit project voor een eerste Belgisch Ronald McDonald Huis. Het is enorm belangrijk dat zieke kinderen omringd blijven door hun familie, en dus hun emotioneel evenwicht behouden, om hun genezingsproces goed te laten verlopen. Een plek waar de leden van het gezin even weer een gezin kunnen zijn, heeft op iedereen een positieve impact. De affectie en steun die de ouders, broertjes en zusjes het zieke kind kunnen geven, zijn even belangrijk als de zorgen die in ons universitair ziekenhuis gegeven worden", zegt Professor Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel.

Een Huis 'zoals thuis'

Het Ronald McDonald Huis past perfect in de omgevende natuur. Het zal 10 privékamers met badkamer tellen, waar tot 4 gezinsleden kunnen verblijven. Verder zullen er gemeenschappelijke ruimten zijn waar iedereen die dat wil, ervaringen kan uitwisselen en steun kan vinden bij elkaar. Er zullen ook teams aanwezig zijn om de gezinnen te verwelkomen, helpen en steunen. De gezinnen verblijven er in een niet-medische omgeving heel dicht bij hun ziek kind.

Dit project kon alleen maar van start gaan met de hulp van vele sponsors.

Het initiatief heeft als doel een warme thuis te geven aan gezinnen waarvan een kind in het ziekenhuis verblijft, zodat ouders die ver van het ziekenhuis wonen elke dag en zelfs meerdere keren per dag aan het ziekbed van hun kind kunnen staan.Het zieke kind moet soms weken- tot maandenlang in het ziekenhuis blijven, en de medische voorzieningen bieden geen oplossingen die aangepast zijn aan het gezinsleven. Om bij elkaar te zijn, hebben gezinnen nood aan een warme plek, waar ze zich thuis kunnen voelen. Daarom heeft vzw Ronald McDonald Kinderfonds voor die gezinnen een huis ontworpen met gezellige leefruimtes.Gezinnen op moeilijke momenten begeleiden"Ons engagement voor de kinderen in het ziekenhuis sluit volledig aan bij de missie van de vzw Ronald McDonald Kinderfonds, vooral met dit project voor een eerste Belgisch Ronald McDonald Huis. Het is enorm belangrijk dat zieke kinderen omringd blijven door hun familie, en dus hun emotioneel evenwicht behouden, om hun genezingsproces goed te laten verlopen. Een plek waar de leden van het gezin even weer een gezin kunnen zijn, heeft op iedereen een positieve impact. De affectie en steun die de ouders, broertjes en zusjes het zieke kind kunnen geven, zijn even belangrijk als de zorgen die in ons universitair ziekenhuis gegeven worden", zegt Professor Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel.Een Huis 'zoals thuis'Het Ronald McDonald Huis past perfect in de omgevende natuur. Het zal 10 privékamers met badkamer tellen, waar tot 4 gezinsleden kunnen verblijven. Verder zullen er gemeenschappelijke ruimten zijn waar iedereen die dat wil, ervaringen kan uitwisselen en steun kan vinden bij elkaar. Er zullen ook teams aanwezig zijn om de gezinnen te verwelkomen, helpen en steunen. De gezinnen verblijven er in een niet-medische omgeving heel dicht bij hun ziek kind.Dit project kon alleen maar van start gaan met de hulp van vele sponsors.