Sinds maart 2020 heeft de pandemie de zorginstellingen gedwongen hun manier van werken volledig te herzien. De activering van het Ziekenhuisnoodplan en de organisatie van de verschillende bezettingsfasen op de huisafdelingen en de intensieve zorg hebben van de ziekenhuizen een grote flexibiliteit gevergd bij het beheer van de teams en middelen die tegen het virus werden ingezet.
Niemand werd door deze crisis gespaard. Sommigen zijn ziek geworden of in het ziekenhuis opgenomen, anderen hebben hulp verleend aan dierbaren. Ook onze manier van leven is grondig verstoord: drastisch minder sociale contacten, reizen, vrijetijdsbesteding, minder inkomen...
Uit verschillende enquêtes is gebleken dat de gezondheidscrisis bij veel van onze landgenoten echt geestelijk leed heeft veroorzaakt. In juni 2020 meldde een vijfde van de Belgen een geestelijk gezondheidsprobleem. Volgens de Hoge Gezondheidsraad hebben 18-24-jarigen, alleenstaanden zonder kinderen en uitkeringsgerechtigden de grootste kans om moeilijkheden te ondervinden bij het behoud van hun geestelijke gezondheid.
Covid heeft ook onze manier van werken aanzienlijk veranderd. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben de autoriteiten telewerken opgelegd voor functies die niet ter plaatsen moeten worden uitgevoerd. Veel ziekenhuizen hebben hun niet-zorgpersoneel de mogelijkheid geboden om een paar dagen per week op afstand te werken en een aantal van hun werkgewoonten te veranderen.
Hoe heeft u deze gezondheidscrisis ervaren? Hoe heeft covid de manier waarop u werkt en uw relaties met uw collega's veranderd? Heeft uw instelling maatregelen genomen om telewerken in de toekomst aan te moedigen? Gebruikte u specifieke tools tijdens deze periode?
Werkt u in een ziekenhuis, maar niet als zorgpersoneel? Dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze enquête - uitgevoerd in samenwerking met ZORGI - over de impact van covid op de organisatie van het werk. Door de enquête in te vullen, helpt u ons de omvang van de veranderingen in de ziekenhuissector te beoordelen.
Niemand werd door deze crisis gespaard. Sommigen zijn ziek geworden of in het ziekenhuis opgenomen, anderen hebben hulp verleend aan dierbaren. Ook onze manier van leven is grondig verstoord: drastisch minder sociale contacten, reizen, vrijetijdsbesteding, minder inkomen... Uit verschillende enquêtes is gebleken dat de gezondheidscrisis bij veel van onze landgenoten echt geestelijk leed heeft veroorzaakt. In juni 2020 meldde een vijfde van de Belgen een geestelijk gezondheidsprobleem. Volgens de Hoge Gezondheidsraad hebben 18-24-jarigen, alleenstaanden zonder kinderen en uitkeringsgerechtigden de grootste kans om moeilijkheden te ondervinden bij het behoud van hun geestelijke gezondheid.Covid heeft ook onze manier van werken aanzienlijk veranderd. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben de autoriteiten telewerken opgelegd voor functies die niet ter plaatsen moeten worden uitgevoerd. Veel ziekenhuizen hebben hun niet-zorgpersoneel de mogelijkheid geboden om een paar dagen per week op afstand te werken en een aantal van hun werkgewoonten te veranderen.Hoe heeft u deze gezondheidscrisis ervaren? Hoe heeft covid de manier waarop u werkt en uw relaties met uw collega's veranderd? Heeft uw instelling maatregelen genomen om telewerken in de toekomst aan te moedigen? Gebruikte u specifieke tools tijdens deze periode? Werkt u in een ziekenhuis, maar niet als zorgpersoneel? Dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze enquête - uitgevoerd in samenwerking met ZORGI - over de impact van covid op de organisatie van het werk. Door de enquête in te vullen, helpt u ons de omvang van de veranderingen in de ziekenhuissector te beoordelen.