Het ziekenhuislandschap is in volle transformatie. Op aangeven van minister De Block wordt verregaande samenwerking onder netwerkvorm gestimuleerd om een antwoord te bieden op de vele uitdagingen waar de sector voor staat. Hierop anticiperend, hielden AZ Groeninge Kortrijk, AZ Maria Middelares Gent en het O.L.V. van Lourdesziekenhuis Waregem medio 2015 het E17-netwerk boven de doopvont. Het netwerkcomité keurde zonet de kandidaturen van het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze en de Sint-Jozefskliniek Izegem goed waardoor het E17-ziekenhuisnetwerk in de regio van Gent tot Kortrijk aan ruimschoots 400.000 patiënten een uitgebreid, hoogstaand en innovatief zorgaanbod kan blijven garanderen.

Met het oog op de verdere uitbouw en professionalisering van het E17-ziekenhuisnetwerk werd Eric Van Zele door het netwerkcomité aangesteld als onafhankelijk voorzitter. Eric Van Zele was jarenlang de CEO van Telindus (2000-2003), Pauwels International (2004-2008) en tot voor kort (2009-2016) van Barco. Hij zal zijn jarenlang opgebouwde expertise in leiderschap en zijn inzicht in technologie nu ten dienste stellen van onze patiënten. Hiertoe zal hij in nauw overleg met de beleidsverantwoordelijken van de netwerkziekenhuizen het transitieproces van individuele ziekenhuizen naar één geïntegreerd ziekenhuisnetwerk begeleiden en de strategie van het netwerk mee helpen uitwerken. In nauwe samenwerking met de voorzitters, CEO's en medische staf van de betrokken ziekenhuizen wil Eric Van Zele zijn onafhankelijke visie en jarenlange ervaring in het leiden van grote organisaties inzetten om het E17-ziekenhuisnetwerk verder te ontwikkelen binnen een nieuw ziekenhuislandschap en voor te bereiden op het nieuwe model voor ziekenhuisfinanciering.

Het E17-ziekenhuisnetwerk

Met het oog op een regionaal gediversifieerd en geïntegreerd zorgaanbod voor meer dan 400.000 patiënten in de regio tussen Gent en Kortrijk bundelen vijf ziekenhuizen hun expertise en deskundigheid: AZ Maria Middelares Gent, het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze, het O.L.V. van Lourdesziekenhuis Waregem, de Sint-Jozefskliniek Izegem en AZ Groeninge Kortrijk. Het E17-ziekenhuisnetwerk ontwikkelt een gezamenlijke visie betreffende kwaliteit en accreditatie, streeft naar een gemeenschappelijk medisch dossier en werkt structureel samen op niveau basiszorg en referentiefuncties - in het bijzonder betreffende hartcentrum, oncologie, robotgeassisteerde chirurgie en gespecialiseerde beroertezorg. Het E17-ziekenhuisnetwerk vertegenwoordigt vandaag meer dan 2.300 erkende bedden en stelt meer dan 6.000 medewerkers en 600 staf- artsen tewerk. De gezamenlijke omzet van de vijf netwerkziekenhuizen bedroeg 675 miljoen euro in 2015.

Het ziekenhuislandschap is in volle transformatie. Op aangeven van minister De Block wordt verregaande samenwerking onder netwerkvorm gestimuleerd om een antwoord te bieden op de vele uitdagingen waar de sector voor staat. Hierop anticiperend, hielden AZ Groeninge Kortrijk, AZ Maria Middelares Gent en het O.L.V. van Lourdesziekenhuis Waregem medio 2015 het E17-netwerk boven de doopvont. Het netwerkcomité keurde zonet de kandidaturen van het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze en de Sint-Jozefskliniek Izegem goed waardoor het E17-ziekenhuisnetwerk in de regio van Gent tot Kortrijk aan ruimschoots 400.000 patiënten een uitgebreid, hoogstaand en innovatief zorgaanbod kan blijven garanderen. Met het oog op de verdere uitbouw en professionalisering van het E17-ziekenhuisnetwerk werd Eric Van Zele door het netwerkcomité aangesteld als onafhankelijk voorzitter. Eric Van Zele was jarenlang de CEO van Telindus (2000-2003), Pauwels International (2004-2008) en tot voor kort (2009-2016) van Barco. Hij zal zijn jarenlang opgebouwde expertise in leiderschap en zijn inzicht in technologie nu ten dienste stellen van onze patiënten. Hiertoe zal hij in nauw overleg met de beleidsverantwoordelijken van de netwerkziekenhuizen het transitieproces van individuele ziekenhuizen naar één geïntegreerd ziekenhuisnetwerk begeleiden en de strategie van het netwerk mee helpen uitwerken. In nauwe samenwerking met de voorzitters, CEO's en medische staf van de betrokken ziekenhuizen wil Eric Van Zele zijn onafhankelijke visie en jarenlange ervaring in het leiden van grote organisaties inzetten om het E17-ziekenhuisnetwerk verder te ontwikkelen binnen een nieuw ziekenhuislandschap en voor te bereiden op het nieuwe model voor ziekenhuisfinanciering. Het E17-ziekenhuisnetwerk Met het oog op een regionaal gediversifieerd en geïntegreerd zorgaanbod voor meer dan 400.000 patiënten in de regio tussen Gent en Kortrijk bundelen vijf ziekenhuizen hun expertise en deskundigheid: AZ Maria Middelares Gent, het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze, het O.L.V. van Lourdesziekenhuis Waregem, de Sint-Jozefskliniek Izegem en AZ Groeninge Kortrijk. Het E17-ziekenhuisnetwerk ontwikkelt een gezamenlijke visie betreffende kwaliteit en accreditatie, streeft naar een gemeenschappelijk medisch dossier en werkt structureel samen op niveau basiszorg en referentiefuncties - in het bijzonder betreffende hartcentrum, oncologie, robotgeassisteerde chirurgie en gespecialiseerde beroertezorg. Het E17-ziekenhuisnetwerk vertegenwoordigt vandaag meer dan 2.300 erkende bedden en stelt meer dan 6.000 medewerkers en 600 staf- artsen tewerk. De gezamenlijke omzet van de vijf netwerkziekenhuizen bedroeg 675 miljoen euro in 2015.