Het nieuwe Departement Zorg zal een budget van 7 miljard euro beheren, en een 800-tal medewerkers tellen. De leiding berust bij secretaris-generaal Karine Moykens, die voordien al het Departement WVG beheerde. De vroegere baas van het Agentschap, dokter Dirk Dewolf, geniet nu van zijn pensioen.

Het nieuwe departement erft de bevoegdheden over financiering, kwaliteit en organisatie van zorg en over gezondheidsbevordering en -bescherming van het vroegere Agentschap Zorg en Gezondheid , en die over de beleidsontwikkeling, het databeleid, de Zorginspectie, het lokale sociale beleid... van het vroegere Departement WVG.

Het VIPA en de zorgstrategische planning van de ziekenhuizen vallen zo voortaan onder hetzelfde departement.

"De Vlaamse overheid dringt bij de zorg- en welzijnssectoren aan op meer samenwerking over disciplines en sectoren heen en wil dat gezondheidszorg meer een tandem vormt met welzijnswerk", stelt Moykens. "Met deze fusie geven we nu zelf het voorbeeld."

Zo'n fusie is een gigantische operatie. Wie de websites probeert te bezoeken merkt dat er soms wel haperingen optreden.

Als je de home page van het vroegere Agentschap Zorg en Gezondheid probeert te openen, word je automatisch omgeleid naar een nieuwe url www.departementzorg.be. Alleen wordt deze pagina nog beheerd door een hosting company - je vindt er geen nuttige informatie.

Probeert je de website departementwvg.be te openen, dan kom je terecht op www.vlaanderen.be/departement-zorg. Hier vind je een nieuwe home page die koppelt naar informatie over de vroegere onderdelen van het agentschap én het departement. Langs deze weg kom je dan nu nog vaak terecht op de oude pagina's van het agentschap. De omschakeling is duidelijk volop bezig.

Het nieuwe Departement Zorg zal een budget van 7 miljard euro beheren, en een 800-tal medewerkers tellen. De leiding berust bij secretaris-generaal Karine Moykens, die voordien al het Departement WVG beheerde. De vroegere baas van het Agentschap, dokter Dirk Dewolf, geniet nu van zijn pensioen.Het nieuwe departement erft de bevoegdheden over financiering, kwaliteit en organisatie van zorg en over gezondheidsbevordering en -bescherming van het vroegere Agentschap Zorg en Gezondheid , en die over de beleidsontwikkeling, het databeleid, de Zorginspectie, het lokale sociale beleid... van het vroegere Departement WVG.Het VIPA en de zorgstrategische planning van de ziekenhuizen vallen zo voortaan onder hetzelfde departement. "De Vlaamse overheid dringt bij de zorg- en welzijnssectoren aan op meer samenwerking over disciplines en sectoren heen en wil dat gezondheidszorg meer een tandem vormt met welzijnswerk", stelt Moykens. "Met deze fusie geven we nu zelf het voorbeeld."Zo'n fusie is een gigantische operatie. Wie de websites probeert te bezoeken merkt dat er soms wel haperingen optreden.Als je de home page van het vroegere Agentschap Zorg en Gezondheid probeert te openen, word je automatisch omgeleid naar een nieuwe url www.departementzorg.be. Alleen wordt deze pagina nog beheerd door een hosting company - je vindt er geen nuttige informatie.Probeert je de website departementwvg.be te openen, dan kom je terecht op www.vlaanderen.be/departement-zorg. Hier vind je een nieuwe home page die koppelt naar informatie over de vroegere onderdelen van het agentschap én het departement. Langs deze weg kom je dan nu nog vaak terecht op de oude pagina's van het agentschap. De omschakeling is duidelijk volop bezig.