NIAZ is inmiddels relatief gangbaar voor algemene ziekenhuizen, maar nu is dus ook het psychiatrisch ziekenhuis van Munsterbilzen tot deze exclusieve club toegetreden. Op 24 oktober mochten ze de accreditatie officieel in ontvangst nemen in aanwezigheid van Minister Vandeurzen, medewerkers en sectorgenoten tijdens een feestmoment in Munsterbilzen.

"Geen doel, maar cultuurverandering"

"NIAZ is op zich niet ons doel", licht Cindy Monard toe. "Maar het is wel een middel om dynamiek en een cultuurverandering mogelijk te maken in onze organisatie, zodat we allen leren uit onze fouten en continu oog hebben voor verbeterkansen ten bate van de patiënt en het algemene zorgniveau." De normen van NIAZ passen dan ook perfect in hun eigen organisatiedoelstellingen: meer expertise, meer afstemming, meer patiëntenparticipatie en meer aandacht voor context.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: "De zorg voor kwaliteit is in de zorgsector een sleutelbegrip geworden. Door het behalen van de NIAZ-accreditatie bewijst het Medisch Centrum Sint-Jozef dat de voorziening zorgkwaliteit en patiëntgerichtheid hoog in het vaandel draagt."

NIAZ is inmiddels relatief gangbaar voor algemene ziekenhuizen, maar nu is dus ook het psychiatrisch ziekenhuis van Munsterbilzen tot deze exclusieve club toegetreden. Op 24 oktober mochten ze de accreditatie officieel in ontvangst nemen in aanwezigheid van Minister Vandeurzen, medewerkers en sectorgenoten tijdens een feestmoment in Munsterbilzen. "Geen doel, maar cultuurverandering""NIAZ is op zich niet ons doel", licht Cindy Monard toe. "Maar het is wel een middel om dynamiek en een cultuurverandering mogelijk te maken in onze organisatie, zodat we allen leren uit onze fouten en continu oog hebben voor verbeterkansen ten bate van de patiënt en het algemene zorgniveau." De normen van NIAZ passen dan ook perfect in hun eigen organisatiedoelstellingen: meer expertise, meer afstemming, meer patiëntenparticipatie en meer aandacht voor context.Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: "De zorg voor kwaliteit is in de zorgsector een sleutelbegrip geworden. Door het behalen van de NIAZ-accreditatie bewijst het Medisch Centrum Sint-Jozef dat de voorziening zorgkwaliteit en patiëntgerichtheid hoog in het vaandel draagt."