Wie naar het Hasseltse Jessaziekenhuis rijdt, kan er niet naast kijken. Zelfs een spandoek moet duidelijkheid brengen. De buren vrezen heel veel overlast door de locatie van de in- en uitrit van de nieuwe ziekenhuisparking. Volgens de buren is die beslissing genomen zonder hen ook maar op één moment te consulteren.

Volgens de omwonenden wordt er geen rekening gehouden met de gezondheid van wie in de buurt woont. De af- en aanrijdende wagens zullen de buurt vergassen. Volgens Jessa is de in- en uitgang van de parking van locatie veranderd omdat de constructie van de ondergrondse parking van het Cultureel Centrum hun plannen doorkruiste.

Het ziekenhuis zou de buren al tegemoet gekomen zijn door de in- en uitrit te ontkoppelen. Burgemeester Nadja Vananroye (CD&V) steunt alvast het ziekenhuis. Zij spreekt van een 'groene long', het Meyerspark tussen het cultuurcentrum en het ziekenhuis. "Waar auto's bovengronds geen plaats meer zullen hebben. We realiseren onder het Meyerspark een ondergrondse parking, enkel bereikbaar vanaf de Kunstlaan", zegt ze in de krant Het Belang van Limburg. "Het verplaatsen van de in- en uitrit van de parking van het ziekenhuis van het park naar de Stadsomvaart zal er net voor zorgen dat er tijdens de bezoekuren géén files zijn op de Kunstlaan. Op die manier krijgen we een groen en autovrij Meyerspark, waar echt geen in- en uitrit meer kan. En zo wordt het ziekenhuis beter bereikbaar."

Wie naar het Hasseltse Jessaziekenhuis rijdt, kan er niet naast kijken. Zelfs een spandoek moet duidelijkheid brengen. De buren vrezen heel veel overlast door de locatie van de in- en uitrit van de nieuwe ziekenhuisparking. Volgens de buren is die beslissing genomen zonder hen ook maar op één moment te consulteren. Volgens de omwonenden wordt er geen rekening gehouden met de gezondheid van wie in de buurt woont. De af- en aanrijdende wagens zullen de buurt vergassen. Volgens Jessa is de in- en uitgang van de parking van locatie veranderd omdat de constructie van de ondergrondse parking van het Cultureel Centrum hun plannen doorkruiste.Het ziekenhuis zou de buren al tegemoet gekomen zijn door de in- en uitrit te ontkoppelen. Burgemeester Nadja Vananroye (CD&V) steunt alvast het ziekenhuis. Zij spreekt van een 'groene long', het Meyerspark tussen het cultuurcentrum en het ziekenhuis. "Waar auto's bovengronds geen plaats meer zullen hebben. We realiseren onder het Meyerspark een ondergrondse parking, enkel bereikbaar vanaf de Kunstlaan", zegt ze in de krant Het Belang van Limburg. "Het verplaatsen van de in- en uitrit van de parking van het ziekenhuis van het park naar de Stadsomvaart zal er net voor zorgen dat er tijdens de bezoekuren géén files zijn op de Kunstlaan. Op die manier krijgen we een groen en autovrij Meyerspark, waar echt geen in- en uitrit meer kan. En zo wordt het ziekenhuis beter bereikbaar."