Voor de eerste keer dit jaar werd ook een juryprijs toegekend. Die ging naar een project met SNOMED-CT van het Erasmusziekenhuis. SNOMED-CT is een internationale terminologiestandaard, die woorden en vaktermen uit het gangbare taalgebruik van de arts koppelt aan door de computer herkendare en classifieerbare concepten. De jury van Agoria gaf deze bijzondere prijs aan het Erasmusziekenhuis omdat het een bestaande en waardevolle e-healthtoepassing hergebruikt en zo verder laat evolueren. "Het wiel hoeft niet telkens opnieuw te worden uitgevonden."

• Beste mobile health-project:
Andaman7 biedt de mogelijkheid een of meer persoonlijke gezondheidsdossiers te creëren en te delen met een vertrouwenskring. Met de zorgverleners kunnen zo gegevens worden uitgewisseld.

• Beste innovatieproject
Het Digitaal Onco Platform (DOP) van het UZ Gent maakt monitoring en educatie mogelijk van oncologische patiënten - met gegevensuitwisseling op een beveiligd platform geïntegreerd in CoZo (de grootste ziekenhuishub van Vlaanderen).

• Beste ICT-project dat de kwaliteitssystemen verbetert en de processen optimaliseert
HIPS beheert de middelen en informatiestromen in een zorgtraject. Het werd in hzt AZ Maria Middelares uitgetest voor totale heupprothesen.

• Hoogste ROI of hoogste medische return
MeanderNet is een webbased platform dat Meander vzw - een instelling voor mensen met een mentale handicap - ontwikkelde om leefgroepen te managen. Maar de beheerstoepassing groeide verder uit en combineert nu vier peilers: de zorg, de werkplanning, de logistiek en de interne communicatie.

Voor de eerste keer dit jaar werd ook een juryprijs toegekend. Die ging naar een project met SNOMED-CT van het Erasmusziekenhuis. SNOMED-CT is een internationale terminologiestandaard, die woorden en vaktermen uit het gangbare taalgebruik van de arts koppelt aan door de computer herkendare en classifieerbare concepten. De jury van Agoria gaf deze bijzondere prijs aan het Erasmusziekenhuis omdat het een bestaande en waardevolle e-healthtoepassing hergebruikt en zo verder laat evolueren. "Het wiel hoeft niet telkens opnieuw te worden uitgevonden." • Beste mobile health-project: Andaman7 biedt de mogelijkheid een of meer persoonlijke gezondheidsdossiers te creëren en te delen met een vertrouwenskring. Met de zorgverleners kunnen zo gegevens worden uitgewisseld.• Beste innovatieproject Het Digitaal Onco Platform (DOP) van het UZ Gent maakt monitoring en educatie mogelijk van oncologische patiënten - met gegevensuitwisseling op een beveiligd platform geïntegreerd in CoZo (de grootste ziekenhuishub van Vlaanderen).• Beste ICT-project dat de kwaliteitssystemen verbetert en de processen optimaliseert HIPS beheert de middelen en informatiestromen in een zorgtraject. Het werd in hzt AZ Maria Middelares uitgetest voor totale heupprothesen.• Hoogste ROI of hoogste medische return MeanderNet is een webbased platform dat Meander vzw - een instelling voor mensen met een mentale handicap - ontwikkelde om leefgroepen te managen. Maar de beheerstoepassing groeide verder uit en combineert nu vier peilers: de zorg, de werkplanning, de logistiek en de interne communicatie.