Rudy Maertens, CEO AZ Alma Eeklo en voorzitter van Zorgondersteuning vzw, leidt het congres in goede banen.

Eerste preker is Dirk Van Goubergen, Lean/Operational Excellence Trainer-coach. Hij legt uit waarom we moeten kiezen voor de lean filosofie en voor de implementatie in de dagelijkse werking.

Sonja Willems, Managing Director Janssen Pharmaceutica België, vertelt vervolgens hoe haar onderneming de switch heeft gemaakt van aanbod- naar vraaggestuurde zorg. Ze maakt daarbij de brug naar alle organisaties in zorg en welzijn.

De voormiddag wordt afgesloten door Kjeld Aij, Directeur Divisie Acute Zorg VUMC Amsterdam. Hij schreef het boek 'Wie vraagt wordt beter' over leiderschap en organisatiecultuur in een lean-omgeving.

Na de lunch is het tijd voor de Lean Innovation Award, voor jonge bedrijven die oplossingen hebben bedacht voor zorgvraagstukken. De congresdeelnemers duiden via televoting de winnaar aan. Nico De fauw, directeur van In4Care, animeert de uitreiking.

Jos Vanoppen, die er een 40-jarige carrière heeft opzitten als manager in het ZOL, is nog steeds actief als inspirerend schrijver, coach, opleider en spreker. Hij confronteert de toehoorders met de dagelijkse realiteit: hollen van de ene meeting naar de andere, teveel mails, taken die onvoldoende kunnen afgewerkt worden... En vertelt dan hoe dit 'Beter Anders' aan te pakken, meteen de titel van het boek dat hij schreef, samen met Elke Panis, financieel directeur van het ZOL.

Voor de koffiebreak wordt - naar jaarlijkse gewoonte - de Lean in Zorg en Welzijn award uitgereikt, die deze keer werd opengetrokken naar de hele sector van zorg en welzijn. De short list wordt op het congres gepresenteerd, waarna de winnaar opnieuw door televoting wordt aangeduid.

Na de koffie krijgen AZ Delta en AZ Turnhout het woord. In een duo-presentatie, voor de gelegenheid omgedoopt in 'The Lean Battle', vertellen ze over heel concrete realisaties in hun voorzieningen.

Laatste spreker is prof. Johan Hellings, CEO van AZ Delta en docent aan de UHasselt. Hij zegt dat we nood hebben aan 'healthcare engineers', die meezoeken naar manieren om de zorg efficiënt, effectief, mensgericht, toegankelijk en veilig te maken.

Tot slot is er tijd om na te praten tijdens de netwerkdrink.

Gedurende de pauzes kan u terecht op de beurs, met standen van de structurele partners en van enkele start-ups die met hun innovatie de zorg 'lean-er' trachten te maken.

Donderdag 20 februari 2020 in de gebouwen van KBC, Havenlaan in Brussel. Er is een gratis shuttleservice van Brussel Noord tot vlak aan de deur van het gebouw. Meer info en inschrijven via www.zorgondersteuning.be

.

Rudy Maertens, CEO AZ Alma Eeklo en voorzitter van Zorgondersteuning vzw, leidt het congres in goede banen. Eerste preker is Dirk Van Goubergen, Lean/Operational Excellence Trainer-coach. Hij legt uit waarom we moeten kiezen voor de lean filosofie en voor de implementatie in de dagelijkse werking. Sonja Willems, Managing Director Janssen Pharmaceutica België, vertelt vervolgens hoe haar onderneming de switch heeft gemaakt van aanbod- naar vraaggestuurde zorg. Ze maakt daarbij de brug naar alle organisaties in zorg en welzijn.De voormiddag wordt afgesloten door Kjeld Aij, Directeur Divisie Acute Zorg VUMC Amsterdam. Hij schreef het boek 'Wie vraagt wordt beter' over leiderschap en organisatiecultuur in een lean-omgeving. Na de lunch is het tijd voor de Lean Innovation Award, voor jonge bedrijven die oplossingen hebben bedacht voor zorgvraagstukken. De congresdeelnemers duiden via televoting de winnaar aan. Nico De fauw, directeur van In4Care, animeert de uitreiking. Jos Vanoppen, die er een 40-jarige carrière heeft opzitten als manager in het ZOL, is nog steeds actief als inspirerend schrijver, coach, opleider en spreker. Hij confronteert de toehoorders met de dagelijkse realiteit: hollen van de ene meeting naar de andere, teveel mails, taken die onvoldoende kunnen afgewerkt worden... En vertelt dan hoe dit 'Beter Anders' aan te pakken, meteen de titel van het boek dat hij schreef, samen met Elke Panis, financieel directeur van het ZOL.Voor de koffiebreak wordt - naar jaarlijkse gewoonte - de Lean in Zorg en Welzijn award uitgereikt, die deze keer werd opengetrokken naar de hele sector van zorg en welzijn. De short list wordt op het congres gepresenteerd, waarna de winnaar opnieuw door televoting wordt aangeduid. Na de koffie krijgen AZ Delta en AZ Turnhout het woord. In een duo-presentatie, voor de gelegenheid omgedoopt in 'The Lean Battle', vertellen ze over heel concrete realisaties in hun voorzieningen. Laatste spreker is prof. Johan Hellings, CEO van AZ Delta en docent aan de UHasselt. Hij zegt dat we nood hebben aan 'healthcare engineers', die meezoeken naar manieren om de zorg efficiënt, effectief, mensgericht, toegankelijk en veilig te maken. Tot slot is er tijd om na te praten tijdens de netwerkdrink.Gedurende de pauzes kan u terecht op de beurs, met standen van de structurele partners en van enkele start-ups die met hun innovatie de zorg 'lean-er' trachten te maken. .