Een ding moet je de chauffeur van het treintje nageven : hij is perfect op de hoogte van de problemen van het lokale ziekenhuis. In de kustgemeenten is er immers nu al een maandenlang dispuut aan de gang tussen Blankenberge en Brussel. Lees : met minister De Block. Omdat Blankenberge gefuseerd is met het AZ Zeno van Knokke en omdat Knokke een goed geëquipeerde spoedgevallendienst heeft, is de spoeddienst van Blankenberge geschrapt. Al de hele zomer fulmineert de burgemeester op deze beslissing want wie ziek wordt in Blankenberge moet ofwel naar het AZ in Brugge, ofwel naar Knokke.

De chauffeur van de King Beach Express, een toeristentreinje dat in Blankenberge rondrijdt, wist dat kennelijk toen hij zich vrijdagmorgen onwel voelde worden. Hij verwittigde zijn werkgever, maar wilde geen ambulance aangezien die patiënten niet naar het ziekenhuis in Blankenberge mag voeren.

Hij vond er dan niet beter op dan met zijn treintje tot aan het ziekenhuis te rijden en daar om hulp te vragen. Vier lange dagen bleef het treintje op een plaats staan waar anders parkeerverbod geldt, maar waar hij wel geen andere weggebruikers hinderde. Pas toen de politie de werkgever ervan op de hoogte stelde dat zijn trein voor het ziekenhuis stond, begreep deze dat de trein vier dagen niet was uitgereden.

Met de chauffeur van het treintje gaat het ondertussen goed...

Een ding moet je de chauffeur van het treintje nageven : hij is perfect op de hoogte van de problemen van het lokale ziekenhuis. In de kustgemeenten is er immers nu al een maandenlang dispuut aan de gang tussen Blankenberge en Brussel. Lees : met minister De Block. Omdat Blankenberge gefuseerd is met het AZ Zeno van Knokke en omdat Knokke een goed geëquipeerde spoedgevallendienst heeft, is de spoeddienst van Blankenberge geschrapt. Al de hele zomer fulmineert de burgemeester op deze beslissing want wie ziek wordt in Blankenberge moet ofwel naar het AZ in Brugge, ofwel naar Knokke.De chauffeur van de King Beach Express, een toeristentreinje dat in Blankenberge rondrijdt, wist dat kennelijk toen hij zich vrijdagmorgen onwel voelde worden. Hij verwittigde zijn werkgever, maar wilde geen ambulance aangezien die patiënten niet naar het ziekenhuis in Blankenberge mag voeren. Hij vond er dan niet beter op dan met zijn treintje tot aan het ziekenhuis te rijden en daar om hulp te vragen. Vier lange dagen bleef het treintje op een plaats staan waar anders parkeerverbod geldt, maar waar hij wel geen andere weggebruikers hinderde. Pas toen de politie de werkgever ervan op de hoogte stelde dat zijn trein voor het ziekenhuis stond, begreep deze dat de trein vier dagen niet was uitgereden.Met de chauffeur van het treintje gaat het ondertussen goed...