In de escape room, een grote, opblaasbare constructie, volgen bezoekers het verhaal van Dirk en zijn gezin. Het hoofdpersonage krijgt plots last van buikklachten die maar niet overgaan.

De verhaallijn speelt zich af op tablets en via Virtual Reality-brillen, bezoekers moeten (zoek)opdrachten oplossen om uit een virtuele darm te kunnen ontsnappen.

Het initiatief kwam van de studenten van Talent-is campus engineering (het vroegere VTI Veurne), in samenwerking met maagdarmspecialist dr. Yves-Paul Vandewynckel.

Het doel is vooral sensibilisering. "De deelnemers worden spelenderwijs geïnformeerd over het belang van preventie van darmziekten", zegt dr. Vandewynckel. "Het is bij mijn weten de eerste keer dat een dergelijke manier van werken toegepast wordt voor sensibilisering in de gezondheidszorg."

De volgende stops van de escape room zijn De Panne, Koksijde, Diksmuide, Nieuwpoort en Middelkerke.

In de escape room, een grote, opblaasbare constructie, volgen bezoekers het verhaal van Dirk en zijn gezin. Het hoofdpersonage krijgt plots last van buikklachten die maar niet overgaan.De verhaallijn speelt zich af op tablets en via Virtual Reality-brillen, bezoekers moeten (zoek)opdrachten oplossen om uit een virtuele darm te kunnen ontsnappen. Het initiatief kwam van de studenten van Talent-is campus engineering (het vroegere VTI Veurne), in samenwerking met maagdarmspecialist dr. Yves-Paul Vandewynckel.Het doel is vooral sensibilisering. "De deelnemers worden spelenderwijs geïnformeerd over het belang van preventie van darmziekten", zegt dr. Vandewynckel. "Het is bij mijn weten de eerste keer dat een dergelijke manier van werken toegepast wordt voor sensibilisering in de gezondheidszorg."De volgende stops van de escape room zijn De Panne, Koksijde, Diksmuide, Nieuwpoort en Middelkerke.