Met het aantal ligdagen na een bevalling dat moet verminderen, moest het ziekenhuis op zoek naar kwalitatieve begeleiding buiten het ziekenhuis. Daarbij is ervoor gekozen om 6 van de 34 vroedvrouwen in een roterende planning in een mobiel team onder te brengen. De vroedvrouwen blijven expertise uit het ziekenhuis halen want ze blijven ook in de verloskamer en de materniteit werken. Die vroedvrouwen zullen met een knalroze en zeer herkenbare Clio op huisbezoek gaan. Er zijn twee vaste huisbezoeken gepland: een de dag na ontslag uit het ziekenhuis en één twee dagen later.

Het moederhuis in het ziekenhuis wordt helemaal vernieuwd. Nu zijn er 24 bedden beschikbaar en die zullen tijdelijk maar voor de helft gebruikt kunnen worden. Na de vernieuwing, gepland tegen de zomer van 2017,blijven er 22 bedden met grotere kamers beschikbaar.

Met het aantal ligdagen na een bevalling dat moet verminderen, moest het ziekenhuis op zoek naar kwalitatieve begeleiding buiten het ziekenhuis. Daarbij is ervoor gekozen om 6 van de 34 vroedvrouwen in een roterende planning in een mobiel team onder te brengen. De vroedvrouwen blijven expertise uit het ziekenhuis halen want ze blijven ook in de verloskamer en de materniteit werken. Die vroedvrouwen zullen met een knalroze en zeer herkenbare Clio op huisbezoek gaan. Er zijn twee vaste huisbezoeken gepland: een de dag na ontslag uit het ziekenhuis en één twee dagen later. Het moederhuis in het ziekenhuis wordt helemaal vernieuwd. Nu zijn er 24 bedden beschikbaar en die zullen tijdelijk maar voor de helft gebruikt kunnen worden. Na de vernieuwing, gepland tegen de zomer van 2017,blijven er 22 bedden met grotere kamers beschikbaar.