Twee jaar geleden begonnen de moeilijkheden. Vorige maand heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg de ziekenhuisgroep onder verscherpt toezicht gezet. De verliezen lopen in de miljoenen. Zilveren Kruis, de zorgverzekeraar die betrokken is bij de ziekenhuizen en de meeste andere zorgverzekeraars zijn gestopt met de financiering. Zilveren Kruis heeft al laten weten dat een zachte sanering geen optie is.

De grote kosten zouden vooral te wijten zijn aan het ingehuurde personeel. Dat is nu natuurlijk heel erg ongerust. Het is immers mogelijk dat het personeel al deze maand geen salaris meer ontvangt. Dus moeten we hopen dat onze minister De Block dit bericht ook leest. Zo kan ze, vooraleer ze verpleegkundigen uit Australië haalt, de Nederlandse verpleegkundigen in ons land een baan aanbieden.

Minister Bruno Bruins (VVD, Zorg) heeft de Tweede Kamer gemeld dat zorgverzekeraars verplicht zijn om goede zorg te blijven leveren, ook nu een bankroet dreigt. De cliëntenraad van de MC IJsselmeerziekenhuizen maakt zich daar echter grote zorgen over. ,,Wij twijfelen of die belofte waargemaakt kan worden", aldus voorzitter Cees de Bruin.

Op dit moment zijn in het Slotervaartziekenhuis 150 bedden bezet. In de IJsselmeerziekenhuizen liggen zo'n tweehonderd patiënten.

Twee jaar geleden begonnen de moeilijkheden. Vorige maand heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg de ziekenhuisgroep onder verscherpt toezicht gezet. De verliezen lopen in de miljoenen. Zilveren Kruis, de zorgverzekeraar die betrokken is bij de ziekenhuizen en de meeste andere zorgverzekeraars zijn gestopt met de financiering. Zilveren Kruis heeft al laten weten dat een zachte sanering geen optie is.De grote kosten zouden vooral te wijten zijn aan het ingehuurde personeel. Dat is nu natuurlijk heel erg ongerust. Het is immers mogelijk dat het personeel al deze maand geen salaris meer ontvangt. Dus moeten we hopen dat onze minister De Block dit bericht ook leest. Zo kan ze, vooraleer ze verpleegkundigen uit Australië haalt, de Nederlandse verpleegkundigen in ons land een baan aanbieden.Minister Bruno Bruins (VVD, Zorg) heeft de Tweede Kamer gemeld dat zorgverzekeraars verplicht zijn om goede zorg te blijven leveren, ook nu een bankroet dreigt. De cliëntenraad van de MC IJsselmeerziekenhuizen maakt zich daar echter grote zorgen over. ,,Wij twijfelen of die belofte waargemaakt kan worden", aldus voorzitter Cees de Bruin.Op dit moment zijn in het Slotervaartziekenhuis 150 bedden bezet. In de IJsselmeerziekenhuizen liggen zo'n tweehonderd patiënten.