"Voortaan kan diabetes bij kinderen en jongeren ook in AZ Turnhout worden opgespoord en behandeld", vertelt dokter Annelies Lemay, die het kinderdiabetescentrum leidt. "De diagnose diabetes heeft een grote impact. Het hoeft een aangenaam leven niet in de weg te staan, maar het vraagt wel wat van een patiënt." Daarom kan het kinderdiabetesteam ook rekenen op een diabeteseducator, diëtiste, psychologe en een sociaal verpleegkundige. Samen begeleiden zij kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar om diabetes optimaal in hun leven in te passen.

Kinderdiabetescentrum vult blinde vlek in

Kinderen en jongeren met diabetes moeten om de 3 maanden op consultatie komen in het ziekenhuis. Het nieuwe centrum in AZ Turnhout zal ouders en kinderen uit de Kempen heel wat tijd en kilometers besparen.

"Voortaan kan diabetes bij kinderen en jongeren ook in AZ Turnhout worden opgespoord en behandeld", vertelt dokter Annelies Lemay, die het kinderdiabetescentrum leidt. "De diagnose diabetes heeft een grote impact. Het hoeft een aangenaam leven niet in de weg te staan, maar het vraagt wel wat van een patiënt." Daarom kan het kinderdiabetesteam ook rekenen op een diabeteseducator, diëtiste, psychologe en een sociaal verpleegkundige. Samen begeleiden zij kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar om diabetes optimaal in hun leven in te passen. Kinderdiabetescentrum vult blinde vlek inKinderen en jongeren met diabetes moeten om de 3 maanden op consultatie komen in het ziekenhuis. Het nieuwe centrum in AZ Turnhout zal ouders en kinderen uit de Kempen heel wat tijd en kilometers besparen.