"We hebben met Jonathan Dherde en Wouter Van Rie twee jonge, maar toch al ervaren gidsen" licht Peter Degadt, voorzitter van de raad van bestuur, toe. "We zijn er dan ook van overtuigd dat zij de geschikte personen op de juiste plaatsen zijn om verdere stappen te zetten in het vernieuwingsproces dat enkele jaren geleden is ingezet en intussen volop loopt."

Jonathan Dherde bekleedde de voorbije jaren de functie van financieel directeur in het Ziekenhuis Maas en Kempen. Daarvoor was hij geruime tijd actief als ondernemer en directeur in de hotelwereld. "Het ziekenhuis zit in volle transformatie van een traditioneel, erg gerespecteerd ziekenhuis naar een gezondheidsinstelling van de toekomst. Een avontuur waar ik vol vertrouwen en engagement, en in samenwerking met het sterk gemotiveerd en professioneel directieteam, mijn steentje aan wil bijdragen" aldus Jonathan Dherde.

Wouter Van Rie startte zijn professionele carrière bij KBC, maar volgde nadien zijn hart en koos bewust voor de ziekenhuiswereld. Hij werkte vijf jaar als stafmedewerker van de algemene directie in AZ Herentals, waarna hij als zelfstandig consultant werkte voor diverse directies van ziekenhuizen.

"Ik kijk er naar uit mijn kennis en ervaring in te zetten, als leider en coach van het financieel-administratief team, om mee te bouwen aan een gezond financieel beleid en efficiënte administratie. Maar bovenal heb ik veel 'goesting' om erin te vliegen", zegt Wouter Van Rie.

Met de aanstelling van een nieuwe algemeen en financieel-administratief directeur krijgt - vrij snel na het aantrekken van Annelies Daenen als HR-directeur in augustus - het nieuwe directieteam verder vorm. Het ziekenhuis zit volop in netwerkgesprekken van het Briant zorgnetwerk (Bonheiden, Mechelen, Lier en Vilvoorde), er staan heel wat verbouwingswerken op de planning en het ziekenhuis zit in de laatste rechte lijn naar de accreditatieaudit van eind dit jaar.

"We hebben met Jonathan Dherde en Wouter Van Rie twee jonge, maar toch al ervaren gidsen" licht Peter Degadt, voorzitter van de raad van bestuur, toe. "We zijn er dan ook van overtuigd dat zij de geschikte personen op de juiste plaatsen zijn om verdere stappen te zetten in het vernieuwingsproces dat enkele jaren geleden is ingezet en intussen volop loopt."Jonathan Dherde bekleedde de voorbije jaren de functie van financieel directeur in het Ziekenhuis Maas en Kempen. Daarvoor was hij geruime tijd actief als ondernemer en directeur in de hotelwereld. "Het ziekenhuis zit in volle transformatie van een traditioneel, erg gerespecteerd ziekenhuis naar een gezondheidsinstelling van de toekomst. Een avontuur waar ik vol vertrouwen en engagement, en in samenwerking met het sterk gemotiveerd en professioneel directieteam, mijn steentje aan wil bijdragen" aldus Jonathan Dherde.Wouter Van Rie startte zijn professionele carrière bij KBC, maar volgde nadien zijn hart en koos bewust voor de ziekenhuiswereld. Hij werkte vijf jaar als stafmedewerker van de algemene directie in AZ Herentals, waarna hij als zelfstandig consultant werkte voor diverse directies van ziekenhuizen. "Ik kijk er naar uit mijn kennis en ervaring in te zetten, als leider en coach van het financieel-administratief team, om mee te bouwen aan een gezond financieel beleid en efficiënte administratie. Maar bovenal heb ik veel 'goesting' om erin te vliegen", zegt Wouter Van Rie.Met de aanstelling van een nieuwe algemeen en financieel-administratief directeur krijgt - vrij snel na het aantrekken van Annelies Daenen als HR-directeur in augustus - het nieuwe directieteam verder vorm. Het ziekenhuis zit volop in netwerkgesprekken van het Briant zorgnetwerk (Bonheiden, Mechelen, Lier en Vilvoorde), er staan heel wat verbouwingswerken op de planning en het ziekenhuis zit in de laatste rechte lijn naar de accreditatieaudit van eind dit jaar.