Ook in het nieuwbouwziekenhuis van AZ Sint-Maarten zal een mascotte - net zoals Pieter in de huidige campussen - de kinderen wegwijs maken in het ziekenhuis.

Oskar werd tot leven gewekt door illustratrice Maartje Coolen.Zijn naam heeft hij te danken aan de eerste letters van onze kernwaarden openheid, samenwerking, kwaliteit, ambitie en respect.

Oskar krijgt een plekje op alle plaatsen in het ziekenhuis waar kinderen welkom zijn en zal hen doorheen het hele ziekenhuis begeleiden. Of dat nu bij consultatie is die ze zelf moeten ondergaan, tijdens een bezoek of bij opname.

Voorzieningen voor kinderen

Om een kindvriendelijk ziekenhuis te zijn, wil Sint Maarten extra inspanningen doen: Zo kunnen ouders met baby's en jonge kinderen gebruikmaken van het borstvoedingslokaal. Voor de kinderen is er ook kindvriendelijk sanitair met speciaal aangeduide verzorgingszones. In de bezoekerscafetaria is er een kindermenu mét attentie en een speelzone. Elke verdieping is voorzien van een speelzone waar kinderen ongestoord kunnen spelen. Waar kinderwachtzalen zijn, zijn er ook spelmodules om de kleintjes bezig te houden.

Ook spelen op pediatrie

Vanzelfsprekend is er nog extra aandacht voor het kind op pediatrie. Zo is er een speelkamer met spel- en knutselmateriaal en kinderen die op de kamer moeten blijven, krijgen een aangepast spelaanbod. De kinderkamers zijn voorzien van een eigen symbooltje, wat de herkenbaarheid verhoogt.

Ook in het nieuwbouwziekenhuis van AZ Sint-Maarten zal een mascotte - net zoals Pieter in de huidige campussen - de kinderen wegwijs maken in het ziekenhuis. Oskar werd tot leven gewekt door illustratrice Maartje Coolen.Zijn naam heeft hij te danken aan de eerste letters van onze kernwaarden openheid, samenwerking, kwaliteit, ambitie en respect.Oskar krijgt een plekje op alle plaatsen in het ziekenhuis waar kinderen welkom zijn en zal hen doorheen het hele ziekenhuis begeleiden. Of dat nu bij consultatie is die ze zelf moeten ondergaan, tijdens een bezoek of bij opname.Voorzieningen voor kinderenOm een kindvriendelijk ziekenhuis te zijn, wil Sint Maarten extra inspanningen doen: Zo kunnen ouders met baby's en jonge kinderen gebruikmaken van het borstvoedingslokaal. Voor de kinderen is er ook kindvriendelijk sanitair met speciaal aangeduide verzorgingszones. In de bezoekerscafetaria is er een kindermenu mét attentie en een speelzone. Elke verdieping is voorzien van een speelzone waar kinderen ongestoord kunnen spelen. Waar kinderwachtzalen zijn, zijn er ook spelmodules om de kleintjes bezig te houden. Ook spelen op pediatrieVanzelfsprekend is er nog extra aandacht voor het kind op pediatrie. Zo is er een speelkamer met spel- en knutselmateriaal en kinderen die op de kamer moeten blijven, krijgen een aangepast spelaanbod. De kinderkamers zijn voorzien van een eigen symbooltje, wat de herkenbaarheid verhoogt.