Minister van Volksgezondheid Marisol Touraine heeft een intensief onderzoek bevolen. Dat er iets is foutgegaan, zou zeker zijn. Maar wat? De inspecteurs van Volksgezondheid hebben ondertussen hun eerste rapport klaar. Alleen geeft dat geen enkele verklaring voor die overlijdens opgeleverd. Volgens de inspecteurs vinden zij niets wat deze ernstige complicatie van de behandeling zou kunnen verklaren. Zij bestudeerden de indicaties, de tegenindicaties, de voorschriften, de toediening en de patiëntenbewaking maar ze vonden niets.

De kans echter dat het om toeval zou gaan, is bijzonder klein vooral omdat de vier patiënten overleden na acute myocarditis, een complicatie die nergens in de internationale literatuur tot nog toe beschreven staat.

Lequotidiendupharmacien.fr

Minister van Volksgezondheid Marisol Touraine heeft een intensief onderzoek bevolen. Dat er iets is foutgegaan, zou zeker zijn. Maar wat? De inspecteurs van Volksgezondheid hebben ondertussen hun eerste rapport klaar. Alleen geeft dat geen enkele verklaring voor die overlijdens opgeleverd. Volgens de inspecteurs vinden zij niets wat deze ernstige complicatie van de behandeling zou kunnen verklaren. Zij bestudeerden de indicaties, de tegenindicaties, de voorschriften, de toediening en de patiëntenbewaking maar ze vonden niets.De kans echter dat het om toeval zou gaan, is bijzonder klein vooral omdat de vier patiënten overleden na acute myocarditis, een complicatie die nergens in de internationale literatuur tot nog toe beschreven staat.Lequotidiendupharmacien.fr