Het menselijk lichaam is het centrale thema in het oeuvre van Auguste Rodin (1840-1917). Dat is ook de reden waarom de Franse ministeries van Volksgezondheid en van Cultuur de beeldhouwer centraal stellen in hun nieuwste project: Rodin va à l'hôpital. Sedert 20 jaar werken de twee ministeries nauw samen om de culturele en de ziekenhuiswereld te verbinden met projecten in ziekenhuizen die een groot publiek kunnen bereiken.

De kinderen van de afdeling oncohematologie en pediatrie met ernstige pathologieën kunnen samen met hun ouders en het ziekenhuispersoneel deelnemen aan workshops en ateliers waarbij zij beelden kunnen creëren naar het voorbeeld van de grootmeester, Auguste Rodin, om op die manier even hun zorgen opzij te zetten. Het Musée Rodin stelt een aantal kopieën in was van meesterwerken als De denker en De kus ter beschikking. De door de kinderen vervaardigde kunstwerken zullen gedurende de duur van het project in het ziekenhuis worden tentoongesteld.

Het menselijk lichaam is het centrale thema in het oeuvre van Auguste Rodin (1840-1917). Dat is ook de reden waarom de Franse ministeries van Volksgezondheid en van Cultuur de beeldhouwer centraal stellen in hun nieuwste project: Rodin va à l'hôpital. Sedert 20 jaar werken de twee ministeries nauw samen om de culturele en de ziekenhuiswereld te verbinden met projecten in ziekenhuizen die een groot publiek kunnen bereiken.De kinderen van de afdeling oncohematologie en pediatrie met ernstige pathologieën kunnen samen met hun ouders en het ziekenhuispersoneel deelnemen aan workshops en ateliers waarbij zij beelden kunnen creëren naar het voorbeeld van de grootmeester, Auguste Rodin, om op die manier even hun zorgen opzij te zetten. Het Musée Rodin stelt een aantal kopieën in was van meesterwerken als De denker en De kus ter beschikking. De door de kinderen vervaardigde kunstwerken zullen gedurende de duur van het project in het ziekenhuis worden tentoongesteld.