De vernieuwde couveuseafdeling heeft twee couveuseruimtes. In elke ruimte staan drie bedjes en relaxzetels voor de ouders. Er zijn ook drie aparte verblijfskamers voor moeder en baby, een reanimatiekamer en een intensieve kamer. In totaal is er plaats voor 13 baby's. "Nieuw in het ziekenhuis is het rooming-in principe waarbij mama's in dezelfde kamer als hun couveusebaby verblijven, wat de band tussen ouder en baby versterkt" vertelt zorgcoördinator Brigitte Reyntjens.

De vernieuwde couveuseafdeling is tevens voorzien van een aparte keuken met televisie en zithoek voor alle mama's en papa's. Een ruimte waar ze kunnen vertoeven om er iets te eten, te drinken of televisie te kijken. Nieuw is ook de aandacht die er zal gaan naar broertjes en zusjes. Zo is er een kinderhoekje waar zij kunnen spelen terwijl de ouders aandacht hebben voor de boreling.

De hele afdeling werd gerenoveerd in dezelfde moderne , huiselijke en warme stijl als de verblijfskamers en het bevallingskwartier die eerder al een facelift kregen. Brigitte Reyntjens: "We hebben er bewust voor gekozen om verschillende ruimtes te creëren om zo de ouders en hun couveusebaby de nodige privacy te kunnen bieden." De kamers zijn zo ontworpen dat ze de band tussen de pas bevallen mama en haar kindje tijdens het prille begin versterkt zonder te moeten inboeten op alle nodige medische voorzieningen voor de baby. De couveuse afdeling bevindt zich in blok I op de tweede verdieping.

Alles is nu klaar voor de derde fase van de verbouwingen van het moeder- en kindgedeelte. Begin 2019 zou de hele operatie afgerond moeten zijn.

De vernieuwde couveuseafdeling heeft twee couveuseruimtes. In elke ruimte staan drie bedjes en relaxzetels voor de ouders. Er zijn ook drie aparte verblijfskamers voor moeder en baby, een reanimatiekamer en een intensieve kamer. In totaal is er plaats voor 13 baby's. "Nieuw in het ziekenhuis is het rooming-in principe waarbij mama's in dezelfde kamer als hun couveusebaby verblijven, wat de band tussen ouder en baby versterkt" vertelt zorgcoördinator Brigitte Reyntjens. De vernieuwde couveuseafdeling is tevens voorzien van een aparte keuken met televisie en zithoek voor alle mama's en papa's. Een ruimte waar ze kunnen vertoeven om er iets te eten, te drinken of televisie te kijken. Nieuw is ook de aandacht die er zal gaan naar broertjes en zusjes. Zo is er een kinderhoekje waar zij kunnen spelen terwijl de ouders aandacht hebben voor de boreling. De hele afdeling werd gerenoveerd in dezelfde moderne , huiselijke en warme stijl als de verblijfskamers en het bevallingskwartier die eerder al een facelift kregen. Brigitte Reyntjens: "We hebben er bewust voor gekozen om verschillende ruimtes te creëren om zo de ouders en hun couveusebaby de nodige privacy te kunnen bieden." De kamers zijn zo ontworpen dat ze de band tussen de pas bevallen mama en haar kindje tijdens het prille begin versterkt zonder te moeten inboeten op alle nodige medische voorzieningen voor de baby. De couveuse afdeling bevindt zich in blok I op de tweede verdieping. Alles is nu klaar voor de derde fase van de verbouwingen van het moeder- en kindgedeelte. Begin 2019 zou de hele operatie afgerond moeten zijn.