Senior Assist is goed voor 2.200 werknemers en 3.000 bewoners in ons land en daarnaast voor een paar tientallen rusthuizen in het buitenland. Het is daarmee een van de grootste private profitorganisaties voor ouderen in ons land. Maar nu zit het in de problemen. Eerder deze week geraakte bekend dat het bedrijf plant om een aantal rusthuizen in de etalage te zetten in de hoop dat het daarmee zijn liquiditeitsproblemen kan oplossen. Volgens de krant 'de Tijd' is het probleem van Senior Assist echter ontzettend complex en daardoor haast onontwarbaar.

Dat er ook in ons land problemen op komst waren, bleek al uit de beslissing om het faillissement aan te vragen van de Nederlandse dochter van Senior Assist, die thuiszorg voor meer dan 3.000 ouderen organiseert.

De financiële constructie van Senior Assist zou niet transparant zijn, de aandeelhouders morren en er zou voor miljoenen euro's bezwarend beslag zijn gelegd op de aandelen, rusthuizen en andere activa en rekeningen van de twee heren achter Senior Assist: Frank Bamelis en Bart Vanderschrick. De banken zijn niet langer bereid om leningen aan te gaan. Senior Assist zou ook serieuze achterstand hebben bij de betaling van de RSZ-bijdragen.

Senior Assist is goed voor 2.200 werknemers en 3.000 bewoners in ons land en daarnaast voor een paar tientallen rusthuizen in het buitenland. Het is daarmee een van de grootste private profitorganisaties voor ouderen in ons land. Maar nu zit het in de problemen. Eerder deze week geraakte bekend dat het bedrijf plant om een aantal rusthuizen in de etalage te zetten in de hoop dat het daarmee zijn liquiditeitsproblemen kan oplossen. Volgens de krant 'de Tijd' is het probleem van Senior Assist echter ontzettend complex en daardoor haast onontwarbaar.Dat er ook in ons land problemen op komst waren, bleek al uit de beslissing om het faillissement aan te vragen van de Nederlandse dochter van Senior Assist, die thuiszorg voor meer dan 3.000 ouderen organiseert. De financiële constructie van Senior Assist zou niet transparant zijn, de aandeelhouders morren en er zou voor miljoenen euro's bezwarend beslag zijn gelegd op de aandelen, rusthuizen en andere activa en rekeningen van de twee heren achter Senior Assist: Frank Bamelis en Bart Vanderschrick. De banken zijn niet langer bereid om leningen aan te gaan. Senior Assist zou ook serieuze achterstand hebben bij de betaling van de RSZ-bijdragen.