Voor rolstoelen had men het al langer voor: rolstoelen worden steeds meer 'op maat' van de gebruiker gemaakt met felgekleurde wielen voor kinderen, ergnomische vormgeving en een moderne toets. Voor hoofdbeschermers waren tot voor kort alleen de fietshelmen een stuk hipper geworden. Maar als patiënt met epilepsie met een fietshelm rondlopen is ook geen zicht. Dus bleven die patiënten gebruik maken van de courante hoofdbeschermers: niet mooi en stigmatiserend.

We zagen hem voor het eerst op VeloFollies in Kortrijk: een muts met daarin een hoofdbeschermer verwerkt. De muts valt niet op en ziet er als een bewone beanie uit. De pet lijkt op een gewone pet en de wintermuts met oorflappen zou je zo in een doorsnee winkel kopen. Toch bevatten ze hoogwaardig en getest schokabsorberend schuim met een hoge densiteit die beschermt tegen stoten en impact.

Revaliderende patiënten, patiënten met epilepsie, fietsende ouderen... hoeven de aandacht niet meer te trekken met een opvallende valhelm. De Ribcap werd in 2011 bekroond met de Eurobike Award en breekt nu door op de revalidatiemarkt. Het is een Belgisch merk en wordt op dit moment in verschillende revalidatiecentra gebruikt.

Voor rolstoelen had men het al langer voor: rolstoelen worden steeds meer 'op maat' van de gebruiker gemaakt met felgekleurde wielen voor kinderen, ergnomische vormgeving en een moderne toets. Voor hoofdbeschermers waren tot voor kort alleen de fietshelmen een stuk hipper geworden. Maar als patiënt met epilepsie met een fietshelm rondlopen is ook geen zicht. Dus bleven die patiënten gebruik maken van de courante hoofdbeschermers: niet mooi en stigmatiserend.We zagen hem voor het eerst op VeloFollies in Kortrijk: een muts met daarin een hoofdbeschermer verwerkt. De muts valt niet op en ziet er als een bewone beanie uit. De pet lijkt op een gewone pet en de wintermuts met oorflappen zou je zo in een doorsnee winkel kopen. Toch bevatten ze hoogwaardig en getest schokabsorberend schuim met een hoge densiteit die beschermt tegen stoten en impact.Revaliderende patiënten, patiënten met epilepsie, fietsende ouderen... hoeven de aandacht niet meer te trekken met een opvallende valhelm. De Ribcap werd in 2011 bekroond met de Eurobike Award en breekt nu door op de revalidatiemarkt. Het is een Belgisch merk en wordt op dit moment in verschillende revalidatiecentra gebruikt.