Allicht zit de corona-pandemie er voor veel tussen maar de oprichting en erkenning van dit nieuwe locoregionale klinische ziekenhuisnetwerk Curoz komt rijkelijk laat. Volgens planning hadden de netwerken het eerste kwartaal van vorig jaar al erkend moeten worden.

Schaalgrootte

Maar goed, nu kan Curoz, dat bestaat uit het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst (campussen Aalst, Geraardsbergen, Wetteren), het OLV-ziekenhuis Aalst (campussen Aalst, Asse, Ninove), AZ Sint-Maria Halle en het UZ Brussel in Jette uit de startblokken schieten.

Zoals het hoort mogen de vier ziekenhuisdirecteurs in het persbericht over de samenwerking elk een woordje zeggen. Voor Katlyn Colman, algemeen directeur van het ASZ laat het nieuwe netwerk toe "nog beter hoogtechnologische zorg aan te bieden gecombineerd met een basisaanbod in elk ziekenhuis." Volgens Peter Verhulst, CEO van het OLV Aalst wordt zo "toegankelijke en kwaliteitsvolle zorg voor iedere bewoner uit de regio gewaarborgd. Tegelijk zorgt de schaalgrootte ervoor dat hoogtechnologische en innovatieve supra-regionale zorg verankerd is."

Eigenheid

Voor Axel Kerkhofs, algemeen directeur van het AZ Sint-Maria speelt het netwerk in op de "actuele en toekomstige noden van de patiënten uit de regio." En professor Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel wijst er tenslotte op dat Curoz "streeft naar efficiënte, kwaliteitsvolle en doelmatige patiëntenzorg in nauwe samenwerking met andere zorgactoren en de eerste lijn."

Het perscommuniqué benadrukt dat elke ziekenhuis binnen het netwerk zijn eigenheid behoudt.

Allicht zit de corona-pandemie er voor veel tussen maar de oprichting en erkenning van dit nieuwe locoregionale klinische ziekenhuisnetwerk Curoz komt rijkelijk laat. Volgens planning hadden de netwerken het eerste kwartaal van vorig jaar al erkend moeten worden. Maar goed, nu kan Curoz, dat bestaat uit het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst (campussen Aalst, Geraardsbergen, Wetteren), het OLV-ziekenhuis Aalst (campussen Aalst, Asse, Ninove), AZ Sint-Maria Halle en het UZ Brussel in Jette uit de startblokken schieten. Zoals het hoort mogen de vier ziekenhuisdirecteurs in het persbericht over de samenwerking elk een woordje zeggen. Voor Katlyn Colman, algemeen directeur van het ASZ laat het nieuwe netwerk toe "nog beter hoogtechnologische zorg aan te bieden gecombineerd met een basisaanbod in elk ziekenhuis." Volgens Peter Verhulst, CEO van het OLV Aalst wordt zo "toegankelijke en kwaliteitsvolle zorg voor iedere bewoner uit de regio gewaarborgd. Tegelijk zorgt de schaalgrootte ervoor dat hoogtechnologische en innovatieve supra-regionale zorg verankerd is."Voor Axel Kerkhofs, algemeen directeur van het AZ Sint-Maria speelt het netwerk in op de "actuele en toekomstige noden van de patiënten uit de regio." En professor Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel wijst er tenslotte op dat Curoz "streeft naar efficiënte, kwaliteitsvolle en doelmatige patiëntenzorg in nauwe samenwerking met andere zorgactoren en de eerste lijn."Het perscommuniqué benadrukt dat elke ziekenhuis binnen het netwerk zijn eigenheid behoudt.