Ziekenhuizen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, zijn verplicht om clowns in te huren op hun pediatrische dienst om zieke kinderen op te vrolijken. De wet die dat verplicht, werd deze week onderschreven.

Volgens het officiële bericht, is de aanwezigheid van clowns in een ziekenhuis 'een bijkomend medicijn om gehospitaliseerde kinderen, hun familie en het personeel vrolijk te maken'. Als er vaak clowns aanwezig zijn in ziekenhuizen, is het de eerste keer dat de overheid een wetgeving over die kwestie opstelt. 'Lachen is het beste medicijn', aldus de auteur van de wet Dario Golia.

Ziekenhuizen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, zijn verplicht om clowns in te huren op hun pediatrische dienst om zieke kinderen op te vrolijken. De wet die dat verplicht, werd deze week onderschreven. Volgens het officiële bericht, is de aanwezigheid van clowns in een ziekenhuis 'een bijkomend medicijn om gehospitaliseerde kinderen, hun familie en het personeel vrolijk te maken'. Als er vaak clowns aanwezig zijn in ziekenhuizen, is het de eerste keer dat de overheid een wetgeving over die kwestie opstelt. 'Lachen is het beste medicijn', aldus de auteur van de wet Dario Golia.