Siemens heeft de nieuwbouw in februari al opgeleverd: het zorgt voor nieuwe operatiekamers, helemaal ingericht. De oude manier van het leasen van medische apparatuur is daarmee sterk uitgebreid. De reden van deze beslissing? Louter financieel. Het Admiraal de Ruyterziekenhuis zat in financieel slechte papieren en kreeg daarom geen lening van de bank om de operatiekamers te bouwen. Siemens gaf de oplossing.

Het de Ruyterziekenhuis mag dan wel het eerste zijn in Nederland die deze beslissing neemt, volgens 'de Volkskrant' zou Siemens op dit moment met twintig andere Nederlandse ziekenhuizen aan het onderhandelen zijn over gelijkaardige contracten. Siemens zou trouwens niet de enige zijn die aast op dit soort klanten. Ook bij concurrent Philips wordt heel veel energie gestoken in het aantrekken van ziekenhuizen die via leasing werken. Opvallend is trouwens wel dat bijvoorbeeld Siemens het contract in handen houdt, maar dat de inrichting niet allemaal Siemens-apparatuur is.

Na tien jaar zal het contract van het Admiraal de Ruyterziekenhuis en Siemens herbekeken worden. Het ziekenhuis kan op dat moment het operatiekwartier terug overkopen.

Siemens heeft de nieuwbouw in februari al opgeleverd: het zorgt voor nieuwe operatiekamers, helemaal ingericht. De oude manier van het leasen van medische apparatuur is daarmee sterk uitgebreid. De reden van deze beslissing? Louter financieel. Het Admiraal de Ruyterziekenhuis zat in financieel slechte papieren en kreeg daarom geen lening van de bank om de operatiekamers te bouwen. Siemens gaf de oplossing.Het de Ruyterziekenhuis mag dan wel het eerste zijn in Nederland die deze beslissing neemt, volgens 'de Volkskrant' zou Siemens op dit moment met twintig andere Nederlandse ziekenhuizen aan het onderhandelen zijn over gelijkaardige contracten. Siemens zou trouwens niet de enige zijn die aast op dit soort klanten. Ook bij concurrent Philips wordt heel veel energie gestoken in het aantrekken van ziekenhuizen die via leasing werken. Opvallend is trouwens wel dat bijvoorbeeld Siemens het contract in handen houdt, maar dat de inrichting niet allemaal Siemens-apparatuur is.Na tien jaar zal het contract van het Admiraal de Ruyterziekenhuis en Siemens herbekeken worden. Het ziekenhuis kan op dat moment het operatiekwartier terug overkopen.