Meer dan vier jaar geleden werd de 57-jarige psychiatrische patiënte overgebracht naar de dienst neurologie in het nu gesloten Maria's Voorzienigheid. Ze werd in afwachting van een MRI op een kamer gelegd. De dame opende een raam, sneed het vliegenraam stuk en sprong. Ze overleed.

De familie diende een klacht in tegen het ziekenhuis omdat het, ondanks het feit dat men zeer goed de problematiek van de vrouw kende, te weinig voorzorgen had genomen. Het raam was niet afgesloten met een sleutel en de veiligheidsketting was niet vastgemaakt.

De zaak werd eerder deze week ingeleid. Het ziekenhuis riskeert een geldboete van 12.000 euro waarvan de helft met uitstel. Het ziekenhuis haalt aan dat het raam niet afgesloten was door een vergetelheid van één persoon en dat het ziekenhuis daar niet correctioneel voor verantwoordelijk kan worden gesteld. Vonnis op 17 oktober.

Meer dan vier jaar geleden werd de 57-jarige psychiatrische patiënte overgebracht naar de dienst neurologie in het nu gesloten Maria's Voorzienigheid. Ze werd in afwachting van een MRI op een kamer gelegd. De dame opende een raam, sneed het vliegenraam stuk en sprong. Ze overleed.De familie diende een klacht in tegen het ziekenhuis omdat het, ondanks het feit dat men zeer goed de problematiek van de vrouw kende, te weinig voorzorgen had genomen. Het raam was niet afgesloten met een sleutel en de veiligheidsketting was niet vastgemaakt.De zaak werd eerder deze week ingeleid. Het ziekenhuis riskeert een geldboete van 12.000 euro waarvan de helft met uitstel. Het ziekenhuis haalt aan dat het raam niet afgesloten was door een vergetelheid van één persoon en dat het ziekenhuis daar niet correctioneel voor verantwoordelijk kan worden gesteld. Vonnis op 17 oktober.