De bekendmaking van de nieuwe naam en het bijhorende logo is het eindpunt van het traject waaraan beide ziekenhuisgroepen in 2017 begonnen. Zo ondertekende het Ziekenhuis Oost-Limburg toen een geformaliseerde raamovereenkomst met het Mariaziekenhuis. Dat sleepte zelf in 2020 de erkenning binnen als het Ziekenhuisnetwerk Noord-Oost Limburg.

Vorig jaar in juni keurde de Vlaamse regering dan het Regionaal Zorgstrategisch Plan goed waarin beide ziekenhuisnetwerken de aanpak beschreven hoe de ziekenhuizen rond alle disciplines zullen samenwerken, hoe basiszorg dicht bij huis zal gegarandeerd blijven voor patiënten in de regio en hoe de ziekenhuizen zich zullen organiseren om rond complexe pathologieën de nodige expertise aan te bieden.

Zes campussen

LINOZ telt zes campussen verspreid over Noordoost-Limburg. Naast ZOL Maas en Kempen (Maaseik), ZOL Genk Sint-Barbara (Lanaken), ZOL Genk Medisch Centrum André Dumont en ZOL Genk, Campus Sint-Jan (beide in Genk), behoren ook de beide Noorderhart-campussen (Revalidatie & MS en het Mariaziekenhuis) in Pelt tot de nieuwe ziekenhuisgroep.

Het nieuwe ziekenhuisnetwerk heeft overigens nog verschillende uitbreidingsplannen. Zo diende het Ziekenhuis Oost-Limburg eind vorig jaar een ambitieus plan in bij de Vlaamse overheid voor subsidies om de campus Sint-Jan in Genk te kunnen uitbreiden. Het totale kostenplaatje bedraagt 329.140.004 euro.

Maar ook op de site van het Peltse Noorderhart Mariaziekenhuis is men begonnen met de realisatie van het nieuwe revalidatie- en MS-centrum én het chirurgisch dagziekenhuis. Het chirurgisch dagziekenhuis zal bestaan uit vier operatiezalen, een ruime locomotorische en cardiale revalidatiezaal. Die moeten eind 2026 klaar zijn. Aan dit project hangt een prijskaartje van meer dan 100 miljoen euro.

LINOZ staat voor Limburgse Noord-Oost Ziekenhuizen. Naast de verwijzing naar de geografische ligging, refereert het letterwoord ook naar de gedeelde visie op het vlak van zorg en samenwerking: de ziekenhuizen zitten op één lijn.

Bron: BELGA

De bekendmaking van de nieuwe naam en het bijhorende logo is het eindpunt van het traject waaraan beide ziekenhuisgroepen in 2017 begonnen. Zo ondertekende het Ziekenhuis Oost-Limburg toen een geformaliseerde raamovereenkomst met het Mariaziekenhuis. Dat sleepte zelf in 2020 de erkenning binnen als het Ziekenhuisnetwerk Noord-Oost Limburg. Vorig jaar in juni keurde de Vlaamse regering dan het Regionaal Zorgstrategisch Plan goed waarin beide ziekenhuisnetwerken de aanpak beschreven hoe de ziekenhuizen rond alle disciplines zullen samenwerken, hoe basiszorg dicht bij huis zal gegarandeerd blijven voor patiënten in de regio en hoe de ziekenhuizen zich zullen organiseren om rond complexe pathologieën de nodige expertise aan te bieden.Zes campussenLINOZ telt zes campussen verspreid over Noordoost-Limburg. Naast ZOL Maas en Kempen (Maaseik), ZOL Genk Sint-Barbara (Lanaken), ZOL Genk Medisch Centrum André Dumont en ZOL Genk, Campus Sint-Jan (beide in Genk), behoren ook de beide Noorderhart-campussen (Revalidatie & MS en het Mariaziekenhuis) in Pelt tot de nieuwe ziekenhuisgroep. Het nieuwe ziekenhuisnetwerk heeft overigens nog verschillende uitbreidingsplannen. Zo diende het Ziekenhuis Oost-Limburg eind vorig jaar een ambitieus plan in bij de Vlaamse overheid voor subsidies om de campus Sint-Jan in Genk te kunnen uitbreiden. Het totale kostenplaatje bedraagt 329.140.004 euro.Maar ook op de site van het Peltse Noorderhart Mariaziekenhuis is men begonnen met de realisatie van het nieuwe revalidatie- en MS-centrum én het chirurgisch dagziekenhuis. Het chirurgisch dagziekenhuis zal bestaan uit vier operatiezalen, een ruime locomotorische en cardiale revalidatiezaal. Die moeten eind 2026 klaar zijn. Aan dit project hangt een prijskaartje van meer dan 100 miljoen euro.LINOZ staat voor Limburgse Noord-Oost Ziekenhuizen. Naast de verwijzing naar de geografische ligging, refereert het letterwoord ook naar de gedeelde visie op het vlak van zorg en samenwerking: de ziekenhuizen zitten op één lijn.Bron: BELGA