De cijfers van de technische cel berusten op een koppeling van de Minimale Ziekenhuisgegevens MZG aan de facturatiegegevens van de ziekenfondsen (documenten AZV). Ze geven een overzicht van de kosten per pathologiegroep (APR/DRG) en ook 'samenvattingen' per MDC (Major Diagnostic Category).

De gegevens (aantallen, percentages, bedragen) omvatten de ligdagprijs, de gerekende prestaties, geneesmiddelen, voor klinische biologie, en andere uitgaven (zoals de forfaits klinische biologie en medische beeldvorming, implantaten, materiaal van menselijk oorsprong). Het betreft wel alleen acute ziekenhuisopnamen - geen dagopname, psychiatrie en langdurige verblijven).

De gegevens zijn voor iedereen toegankelijk. Men kan erin grasduinen maar ook tabellen downloaden om verder te analyseren.

De gegevens over ziekenhuizen afzonderlijk kan alleen het personeel van het ziekenhuis zelf bekijken, na een log-in.

U vindt de website van de technische cel hier.

De cijfers van de technische cel berusten op een koppeling van de Minimale Ziekenhuisgegevens MZG aan de facturatiegegevens van de ziekenfondsen (documenten AZV). Ze geven een overzicht van de kosten per pathologiegroep (APR/DRG) en ook 'samenvattingen' per MDC (Major Diagnostic Category).De gegevens (aantallen, percentages, bedragen) omvatten de ligdagprijs, de gerekende prestaties, geneesmiddelen, voor klinische biologie, en andere uitgaven (zoals de forfaits klinische biologie en medische beeldvorming, implantaten, materiaal van menselijk oorsprong). Het betreft wel alleen acute ziekenhuisopnamen - geen dagopname, psychiatrie en langdurige verblijven).De gegevens zijn voor iedereen toegankelijk. Men kan erin grasduinen maar ook tabellen downloaden om verder te analyseren.De gegevens over ziekenhuizen afzonderlijk kan alleen het personeel van het ziekenhuis zelf bekijken, na een log-in.U vindt de website van de technische cel hier.