Via een kleine ingreep onder lokale verdoving plaatst de diabetoloog onder de huid van de bovenarm een sensor die communiceert met een oplaadbare en afneembare zender die op de bovenarm wordt gedragen. Glucosewaarden en -trends zijn af te lezen met behulp van een Eversense app op de smartphone. Daarnaast geven zowel de zender als de smartphone app een signaal wanneer de glucosespiegel te hoog of te laag is en er actie moet genomen worden. Deze functionaliteiten biedt mensen met diabetes 24 uur per dag op een discrete manier zekerheid en inzicht in hun glucosespiegel .

Het unieke Eversense CGM systeem heeft een implanteerbare sensor die 90 dagen meegaat en alle vrijheid geeft ten opzichte van sensoren die wekelijks ingebracht moeten worden. Bovendien biedt het systeem een ultieme flexibiliteit door de afneembare, oplaadbare en waterbestendige zender en weergave op de smartphone.

De patiënten uit het pilootproject kunnen binnen enkele weken hun eerste ervaringen delen. Voorlopig wordt het Eversense CGM systeem terugbetaald aan een beperkt aantal patiënten die ook gebruik maken van een insulinepomp. Om dit innovatieve systeem toegankelijk te maken voor een grotere groep van mensen met diabetes dient het huidige terugbetalingsmodel hervormt te worden.

Continue glucosemonitoring helpt mensen met diabetes om beter en met meer zelfvertrouwen om te gaan met hun diabetes. Mensen met diabetes die insuline gebruiken krijgen via continue glucose monitoring belangrijke aanvullende informatie waarmee zij tot een optimale glycemische regeling kunnen komen en waardoor ook het risico op hypo- en hyperglycemie kan worden verkleind. CGM systemen lezen regelmatig de glucosespiegel via een kleine sensor die onder de huid wordt ingebracht en die de glucose meet in het interstitieel vocht. Voor calibratie van het Eversense systeem zijn dagelijks nog twee vingerprikken nodig voor meting van de bloedglucose.

Via een kleine ingreep onder lokale verdoving plaatst de diabetoloog onder de huid van de bovenarm een sensor die communiceert met een oplaadbare en afneembare zender die op de bovenarm wordt gedragen. Glucosewaarden en -trends zijn af te lezen met behulp van een Eversense app op de smartphone. Daarnaast geven zowel de zender als de smartphone app een signaal wanneer de glucosespiegel te hoog of te laag is en er actie moet genomen worden. Deze functionaliteiten biedt mensen met diabetes 24 uur per dag op een discrete manier zekerheid en inzicht in hun glucosespiegel . Het unieke Eversense CGM systeem heeft een implanteerbare sensor die 90 dagen meegaat en alle vrijheid geeft ten opzichte van sensoren die wekelijks ingebracht moeten worden. Bovendien biedt het systeem een ultieme flexibiliteit door de afneembare, oplaadbare en waterbestendige zender en weergave op de smartphone. De patiënten uit het pilootproject kunnen binnen enkele weken hun eerste ervaringen delen. Voorlopig wordt het Eversense CGM systeem terugbetaald aan een beperkt aantal patiënten die ook gebruik maken van een insulinepomp. Om dit innovatieve systeem toegankelijk te maken voor een grotere groep van mensen met diabetes dient het huidige terugbetalingsmodel hervormt te worden. Continue glucosemonitoring helpt mensen met diabetes om beter en met meer zelfvertrouwen om te gaan met hun diabetes. Mensen met diabetes die insuline gebruiken krijgen via continue glucose monitoring belangrijke aanvullende informatie waarmee zij tot een optimale glycemische regeling kunnen komen en waardoor ook het risico op hypo- en hyperglycemie kan worden verkleind. CGM systemen lezen regelmatig de glucosespiegel via een kleine sensor die onder de huid wordt ingebracht en die de glucose meet in het interstitieel vocht. Voor calibratie van het Eversense systeem zijn dagelijks nog twee vingerprikken nodig voor meting van de bloedglucose.