Op 16 mei precies vindt de 21ste editie plaats. Traditiegetrouw opent het congres met een hoofdprogramma en enkele keynote speakers - gevolgd door een rijk gevuld programma met parallelsessies.

De organisatie gebeurt door de werkgroep ICT4care van de NVKVV (*) maar het programma richt zich tot de hele ziekenhuissector én tot de eerste lijn. Niet alleen Zorgnet maar ook Domus Medica en het Vlaams Apothekersnetwerk (VAN) ondersteunen de organisatie.

De eerste keynote speaker van het congres dit jaar - na de inleiding door Eric Vande Walle, voorzitter van ICT4care - is Pedro Falcon, de nieuwe directeur-generaal Gezondheidszorg van de FOD Volksgezondheid.

Hij schetst de stand van zaken in het Belgische e-healthlandschap , met de agenda voor de komende jaren. Na hem komt Dirk Broeckx, projectleider van eenlijn.be, die het zal hebben over het belang van gegevensdeling voor de veranderende zorgmodellen.

De rest van de voormiddag werpen Frank Robben (baas van het eHealth-platform), Marc Nyssen (hoogleraar medische informatica en projectleider van Recip-e) en Tom Fiers (klinisch bioloog UZ Gent en coördinator van het CoZo-project, de grootste ziekenhuishub of -informaticanetwerk van België) een licht op de verdere ontwikkeling van eGezondheid in België.

Maar u kunt ook kiezen tussen een drietal parallelsessies waarin meer technische ziekenhuismateries aan bod komen: IT in human resource management, connectivity en veiligheid, planningstools - onder meer voor artsen.

In de namiddag is er keuze uit niet minder dan negen parallelsessies. Zo komen onder meer aan bod: het elektronisch patiëntendossier, patiëntenparticipatie in ziekenhuisportalen, informatieveiligheid en de nieuwe Europese regels, het gebruik van e-health in de geestelijke gezondheidszorg en medicatiebeheer (onder meer het medicatieschema in Vitalink) . In deze parallelsessie komt ook de eerste lijn aan bod (thuisverpleging, ouderenzorg en woonzorgcentra).

Naast het congres vindt ook een beurs plaats, met producenten van uiteenlopende software en hardware, ­ en consultancybedrijven. Tijdens de pauzes en het walking buffet kunt u langs de talrijke stands lopen en er een praatje maken.

Het Colloquium start om 9.20 en loopt tot ongeveer 17 u. Het volledige programma vindt u op www.ict4care.be/congress. Plaats van gebeuren: Affligem (De Montil).

*Nationaal Verbond van Katholieke Vlaamse Verpleegkundigen en Vroedvrouwen

Op 16 mei precies vindt de 21ste editie plaats. Traditiegetrouw opent het congres met een hoofdprogramma en enkele keynote speakers - gevolgd door een rijk gevuld programma met parallelsessies. De organisatie gebeurt door de werkgroep ICT4care van de NVKVV (*) maar het programma richt zich tot de hele ziekenhuissector én tot de eerste lijn. Niet alleen Zorgnet maar ook Domus Medica en het Vlaams Apothekersnetwerk (VAN) ondersteunen de organisatie.De eerste keynote speaker van het congres dit jaar - na de inleiding door Eric Vande Walle, voorzitter van ICT4care - is Pedro Falcon, de nieuwe directeur-generaal Gezondheidszorg van de FOD Volksgezondheid.Hij schetst de stand van zaken in het Belgische e-healthlandschap , met de agenda voor de komende jaren. Na hem komt Dirk Broeckx, projectleider van eenlijn.be, die het zal hebben over het belang van gegevensdeling voor de veranderende zorgmodellen.De rest van de voormiddag werpen Frank Robben (baas van het eHealth-platform), Marc Nyssen (hoogleraar medische informatica en projectleider van Recip-e) en Tom Fiers (klinisch bioloog UZ Gent en coördinator van het CoZo-project, de grootste ziekenhuishub of -informaticanetwerk van België) een licht op de verdere ontwikkeling van eGezondheid in België. Maar u kunt ook kiezen tussen een drietal parallelsessies waarin meer technische ziekenhuismateries aan bod komen: IT in human resource management, connectivity en veiligheid, planningstools - onder meer voor artsen.In de namiddag is er keuze uit niet minder dan negen parallelsessies. Zo komen onder meer aan bod: het elektronisch patiëntendossier, patiëntenparticipatie in ziekenhuisportalen, informatieveiligheid en de nieuwe Europese regels, het gebruik van e-health in de geestelijke gezondheidszorg en medicatiebeheer (onder meer het medicatieschema in Vitalink) . In deze parallelsessie komt ook de eerste lijn aan bod (thuisverpleging, ouderenzorg en woonzorgcentra).Naast het congres vindt ook een beurs plaats, met producenten van uiteenlopende software en hardware, ­ en consultancybedrijven. Tijdens de pauzes en het walking buffet kunt u langs de talrijke stands lopen en er een praatje maken. Het Colloquium start om 9.20 en loopt tot ongeveer 17 u. Het volledige programma vindt u op www.ict4care.be/congress. Plaats van gebeuren: Affligem (De Montil).*Nationaal Verbond van Katholieke Vlaamse Verpleegkundigen en Vroedvrouwen