Het is niet de eerste keer dat Kips lid wordt van het kabinet van de socialistische excellentie. Hij werkte ook al tussen 2001 en 2005 voor Frank Vandenbroucke en zijn PS-opvolger op Sociale Zaken, Rudy Demotte.

De longarts maakte zich niet alleen vertrouwd met de politieke wereld maar verdiende al ruim zijn sporen in het ziekenhuisbeleid. Hij coördineerde even het Vlaams Ziekenhuisnetwerk rond UZ Leuven en was jarenlang CEO van dat laatste ziekenhuis. Na een korte passage in AZ Sint-Jan Brugge als medisch directeur ging hij aan de slag bij Zorgnet-Icuro. En werd vervolgens CEO van het Brusselse Erasmusziekenhuis.

Kips verhuisde onlangs naar het rectoraat van de ULB en probeerde er onder meer om het netwerk tussen het UZ Erasmus en de Brussele Iris-ziekenhuizen echt op de rails te zetten.

In de beleidsploeg van minister Vandenbroucke moet hij meer elan brengen in de hervorming van de ziekenhuisfinanciering die wat stroef zou lopen.

Het is niet de eerste keer dat Kips lid wordt van het kabinet van de socialistische excellentie. Hij werkte ook al tussen 2001 en 2005 voor Frank Vandenbroucke en zijn PS-opvolger op Sociale Zaken, Rudy Demotte.De longarts maakte zich niet alleen vertrouwd met de politieke wereld maar verdiende al ruim zijn sporen in het ziekenhuisbeleid. Hij coördineerde even het Vlaams Ziekenhuisnetwerk rond UZ Leuven en was jarenlang CEO van dat laatste ziekenhuis. Na een korte passage in AZ Sint-Jan Brugge als medisch directeur ging hij aan de slag bij Zorgnet-Icuro. En werd vervolgens CEO van het Brusselse Erasmusziekenhuis. Kips verhuisde onlangs naar het rectoraat van de ULB en probeerde er onder meer om het netwerk tussen het UZ Erasmus en de Brussele Iris-ziekenhuizen echt op de rails te zetten.In de beleidsploeg van minister Vandenbroucke moet hij meer elan brengen in de hervorming van de ziekenhuisfinanciering die wat stroef zou lopen.