Het is allemaal snel gegaan. Eind vorig jaar liet het Turkse concern Acibadem weten dat het een vestiging in Amsterdam zou openen. Hoewel het om een Turks concern gaat, richt het ziekenhuis zich niet op mensen van Turkse origine. De artsen die er werken zijn allemaal in Nederland opgeleid en hebben een certificaat waardoor ze in Nederland mogen werken. Wel is er een extra service voorzien voor Turkse patiënten aangezien de voertaal Nederlands is. In dat geval is er een doktersassistent die het Turks machtig is, bij het consult aanwezig.

Behandeling wordt vergoed

Het verwijzingssysteem is zoals dat overal in Nederland gangbaar is: patiënten melden zich aan na verwijzing van hun huisarts. Opvallend is wel dat dit ziekenhuis nog geen contract heeft afgesloten met één bepaalde zorgverzekeraar, maar de behandeling wordt wel vergoed.

Acibadem Healthcare Group is actief in vijf landen en is JCI geaccrediteerd

Het is allemaal snel gegaan. Eind vorig jaar liet het Turkse concern Acibadem weten dat het een vestiging in Amsterdam zou openen. Hoewel het om een Turks concern gaat, richt het ziekenhuis zich niet op mensen van Turkse origine. De artsen die er werken zijn allemaal in Nederland opgeleid en hebben een certificaat waardoor ze in Nederland mogen werken. Wel is er een extra service voorzien voor Turkse patiënten aangezien de voertaal Nederlands is. In dat geval is er een doktersassistent die het Turks machtig is, bij het consult aanwezig.Behandeling wordt vergoedHet verwijzingssysteem is zoals dat overal in Nederland gangbaar is: patiënten melden zich aan na verwijzing van hun huisarts. Opvallend is wel dat dit ziekenhuis nog geen contract heeft afgesloten met één bepaalde zorgverzekeraar, maar de behandeling wordt wel vergoed.Acibadem Healthcare Group is actief in vijf landen en is JCI geaccrediteerd